Oppo ve Vivo‘nun başlattığı yükselen kamera trendini Huawei‘nin alt markası Honor da Magic 2 ile takip etmişti. Çinli rakiplerinin aksine daha az eksantrik bir çözümü tercih eden Honor’un nasıl bir bileşen yerleşimini seçtiği MyFixGuide tarafından yapılan parçalara ayırma işlemiyle ortaya çıktı.
Magic 2, temel olarak iki parçadan oluşmuş gibi görünüyor. Bu da parçalara ayırma işlemini biraz daha kapsamlı bir sürece dönüştürüyor. Telefonun arka kapağıyla ısı yardımıyla açılsa bile, bu durum telefonun ön yarısının içindekileri görmeye yetmiyor. Eğer pek gerekmiyorsa ön tarafın açılması tavsiye edilmiyor.
Honor Magic 2’nin bileşenlerinin büyük kısmı ise telefonun arka yarısında yer alıyor. Devre kartları ve ana kartlar, ön ve arka kamera setleri telefonun arka panelinde bulunuyor. 3500 mAh kapasiteli pile hızlı şarj için iki kablo girişi yapılması dikkat çekiyor. Benzer tasarıma sahip bir telefon Oppo R17 Pro’nun içinde 1850 mAh kapasiteli iki pil bulunuyor ve böylelikle 3700 mAh enerji sağlanıyor.
Honor Magic 2’nin en ilginç özelliği ise, tahmin edilebileceği üzere, kızaklı mekanizması oluyor. Telefonun ön ve arka kısımları, hem dengeyi hem de dayanıklılığı sağlayan beş parçayla birleştiriyor. Kızaklı mekanizmada motorun bulunmaması, uzun süreli kullanım için daha doğru bir tercih gibi görünüyor.
Honor Magic 2 için MyFixGuide tarafından yapılan parçalara ayırma işleminde telefonun ön kısmı, ekipman eksikliği nedeniyle açılmamış. Bu nedenle telefonun ön paneline entegre edilen parmak izi tarayıcısı hakkında daha somut fikirler edinmek mümkün olmuyor. Yine de, yapılan işlemin genel olarak diğer telefonların parçalarından ayrılmasından farklı olduğunu belirtmek gerekiyor.