Teknoloji

Honor göz takibi özelliğini dünyaya açıyor

honor

Honor’un yapay zekâ tabanlı göz takibi özelliğinin Magic 6 Pro‘da kullanılarak bir arabanın motorunu çalıştırıp durdurduğu, ileri geri hareket ettirdiği video şubat ayında paylaşılmıştı. Söz konusu özellik, şimdiye kadar sadece Çin’e özeldi. Honor bu ay bitmeden göz takibi özelliğini küresel ölçekte kullanıma sunacak.

Şirket, göz izleme özelliğinin 27 Ağustos’ta küresel olarak kullanıma sunulacağını ve Magic 6 Pro dahil tüm cihazlarda MagicOS 8.0 aracılığıyla kullanılabileceğini duyurdu. Bu teknoloji, kullanıcıların bildirimleri ve uygulamaları açmak için gözlerini kullanarak telefonlarıyla etkileşim kurmalarına olanak tanıyor.

Honor beyin-bilgisayar arayüzü geliştirdi

Honor ayrıca çok modlu yapay zeka teknolojisi için daha fazla olasılık araştırdığını ve yardımcı teknolojiyi herkes için erişilebilir kılmak amacıyla invaziv olmayan beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) teknolojisi geliştirdiğini duyurdu.

Honor’un BCI teknolojisi, insanların beyin elektrik sinyallerini kullanarak harici cihazlarla iletişim kurmasını sağlıyor ve bu da engelli veya ek yardıma ihtiyaç duyan kişiler için faydalı olması bekleniyor.

BBC Storyworks, 14 yıl önce ALS teşhisi konulan ve göz takip teknolojisini kullanarak iletişim kuran ve sanat eserleri yaratan bir kişi hakkında kısa bir film hazırladı.