ManşetlerTeknoloji

Türkiye lansmanı yapılan Honor 200 Serisi ile portre fotoğrafçılığında yeni dönem

Honor, Türkiye lansmanını yaptığı yeni amiral gemisi serisi Honor 200 Serisi ile akıllı telefon fotoğrafçılığında önemli bir adım atıyor. Yapay zekâ destekli portre fotoğrafçılığı özellikleriyle dikkat çeken bu serinin üyeleri, Studio Harcourt ile yapılan işbirliği sayesinde profesyonel düzeyde portreler çekmeyi mümkün kılıyor.

Honor 200 serisi, Paris merkezli ünlü fotoğraf stüdyosu Studio Harcourt’un 100 yılı aşkın tecrübesini, Honor’un yapay zekâ teknolojileriyle birleştiriyor. Bu iş birliği, Honor AI Portre Modu ile kullanıcılara stüdyo kalitesinde portre fotoğrafları çekme imkanı sunuyor. Yapay zekâ destekli portre modu, ışık ve gölge oyunlarını mükemmel bir şekilde yöneterek profesyonel sonuçlar elde etmeye olanak tanıyor.

Portre fotoğrafçılığının en önemli unsurlarından biri olan ışık yönetimi, Honor 200 Pro’nun Süper Dinamik H9000 sensörlü 50MP Portre Ana Kamerası ile bir üst seviyeye taşınıyor. 2,4μm piksel boyutuna sahip 4’ü 1 arada piksel gruplama teknolojisi, düşük ışık koşullarında bile detaylı ve net görüntüler elde etmeyi sağlıyor.

Honor 200 Pro

  • Dahili Hafıza: 512 GB
  • Ekran Boyutu: 6,78 inç
  • RAM Kapasitesi: 12 GB RAM
  • İşletim Sistemi: Android 14
  • Pil Gücü: 5200 mAh
  • Kamera Çözünürlüğü: 50 MP + 50 MP + 2 MP

Honor 200 Pro’nun donanım özellikleri, güçlü performans ve yüksek kaliteli fotoğrafçılık deneyimi sunmak için tasarlandı. 50MP Portre Telefoto Kamera ve Sony’nin özelleştirilmiş telefoto sensörü, uzaktaki nesnelerin bile net ve ayrıntılı bir şekilde yakalanmasına imkan tanıyor. Ayrıca Honor RAW Alan Algoritması, parlak alanlarda pozlamayı yönetirken karanlık ortamlarda karmaşık detayları koruyan dengeli portreler çekmeyi sağlıyor.

Bu yeni seri, kullanıcı dostu ekran özellikleriyle de dikkat çekiyor. TÜV Rheinland Titreşimsiz Ekran Sertifikası ve TÜV Rheinland Tam Bakım Ekran Sertifikası ile onaylanan 3840Hz Risksiz Karartma özelliği, uzun süreli kullanımda göz konforunu artırıyor. AI Circadian Night Display ve Natural Tone 2.0 özellikleri, ekran ışığını ortam ve kullanım amacına göre ayarlayarak uzun süreli göz konforu sağlıyor. Ayrıca, mavi ışığı düzenleyen bu teknoloji, kullanıcıların uyku kalitesini artırmayı hedefliyor.

200 Pro, 5200mAh kapasiteli Silikon-karbon pili sayesinde 61 saate kadar kesintisiz müzik akışı sağlıyor. Yıldırım hızında şarj imkanı sunan 100W Kablolu Honor SuperCharge ve 66W Kablosuz Honor SuperCharge teknolojileri, cihazın 41 dakika içinde tamamen şarj olmasını mümkün kılıyor. Ayrıca, 12GB bellek ve 512GB depolama alanı ile kullanıcılar, verilerini rahatlıkla depolayabiliyor ve yüksek performanslı bir deneyim yaşayabiliyor.

Honor 200 serisi Türkiye fiyatları, çıkış tarihleri ve avantajlar

Bu seri; yeşil, siyah ve okyanus mavisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 18 Temmuz 2024 itibarıyla Hepsiburada, Vatan ve Teknosa mağazalarında satışa çıkacak olan Honor 200, 31.999 TL fiyat etiketi ile lansmana özel ilk ayda sepette ek 2000 TL indirim fırsatı sunuyor. Honor 200 Pro ise Hepsiburada’da 39.999 TL fiyatla ve sepette ek 4000 TL indirimle satışa sunulacak. 11 Ağustos’a kadar sürecek kampanya kapsamında 4.000 TL’ye varan değiş-tokuş fırsatları da mevcut olacak.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.