Teknoloji

HMD’nin yeni telefonu View’in tasarımı ve özellikleri sızıntıyla görüldü

hmd view

HMD kendi markasını taşıyan akıllı telefonların sayısını önümüzdeki aylarda oldukça hızlı şekilde artıracak gibi görünüyor. Şimdiye kadarki sızıntılarda daha çok eski Nokia Lumia modellerini hatırlatan Skyline olarak adlandırılan model öne çıkmıştı. Skyline’ın boyut itibarıyla Samsung Galaxy S24 Ultra’ya da benzer olacağı belirtilmişti. En yeni sızıntının yıldızı ise View olarak adlandırılan HMD modeli oldu.

Söz konusu sızıntıya göre, HMD View’de kullanıcıları Full HD+ çözünürlüklü OLED ekran karşılayacak. Ana kamera görevini, optik görüntü sabitleme özellikli 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. 8 GB RAM ve 4700 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 6s Gen 3 işlemcinin olacağı söyleniyor. Bu işlemcinin Snapdragon 695’in yeninden adlandırılmış versiyonu olduğunu hatırlatmakta fayda var. Söz konusu işlemcinin 5G desteğiyle geldiğini de belirtelim.

HMD View üç renk seçeneğiyle gelecek

Telefonun Meteor Siyahı, Buz (Gri ve gümüş karışımı) ve Kadife (Kırmızı) olmak üzere üç renk seçeneğinin olacağı iddia ediliyor.

View’in ne zaman resmiyet kazanacağı konusunda henüz net bir bilgi mevcut değil. Ancak önümüzdeki ayların HMD için oldukça yoğun geçeceği rahatlıkla söylenebilir.