Teknoloji

HMD Skyline’ın işlemcisi test sonucuyla doğrulandı

hmd skyline

HMD Skyline kod adıyla anılan yeni bir akıllı telefon üstünde çalışıyor. Tasarımı itibarıyla Nokia’nın Lumia serisi telefonlarına benzer görünen Skyline, Geekbench‘in benchmark testinden geçti. Test sonucuyla akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemcinin olduğu da doğrulandı.

Anakart test sonucunda “Tomcat” adıyla gösteriliyor. Bunun da Skyline’ın kod adı olduğu belirtiliyor. Bu noktada telefonun resmi adının Skyline olup olmayacağının belirsizliğini koruduğunu da hatırlatmakta fayda var. Geekbench’in kayıtlarına göre, telefon kutusundan Android 14 ile çıkıyor ve Snapdragon 7s Gen 2’ye de 8 GB RAM eşlik ediyor.

Daha önceki sızıntıya göre; Skyline, Avrupa’da 460 avro karşılığında satılacak. Bu fiyat karşılığında kullanıcılara 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunulacak. Telefonun Business Edition versiyonu içinse 520 avro ödemek gerekecek.

Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz OLED ekran, 108 megapiksel ana kamera, 8 ve 2 megapiksel arka kameralar, 32 megapiksel ön kamera, 67W şarj destekli 4000 mAh pil ve IP67 dayanıklılık sertifikası telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

HMD Skyline dışında başka telefonlar üstünde de çalışıyor

HMD’nin portföyüne Skyline dışında başka telefonlar da eklenecek. Bunlar Snapdragon 4 Gen 2 işlemci taşıyan Nighthawk ve Atlas olacak. Nighthawk’ın Avrupa fiyatının 300 avro olması bekleniyor. Bu telefon 108 megapiksel ana kamerayla gelecek. Atlas’ta ise ana kamera görevini 48 megapiksel sensör üstlenecek.

İLGİLİ HABERLER