Teknoloji

HMD’nin yeni akıllı telefonu Skyline temmuz ayında tanıtılacak

hmd pulse skyline

HMD Skyline adını taşıyan yeni bir akıllı telefonu tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin ana vatanı Finlandiya’dan gelen haberlere göre, bu telefon temmuz ayında resmiyet kazanacak. Finli bir perakende mağazasının kayıtlarında Skyline’ın 10 Temmuz itibarıyla stoklara gireceği belirtiliyor.

Bu telefon HMD’nin Nokia markasıyla çıkardığı telefonlardan da daha üst segmentte konumlanacak. Skyline’ın Avrupa fiyatının 520 avro olacağı söyleniyor. Bu fiyat karşılığında kullanıcılara 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunulacak. Çift SIM destekli telefonun bu versiyonu  TA-1688 model numarasını taşıyacak.

Henüz başka bir detay sızmasa da, Skyline’ın “Tomcat” kod adıyla geliştirilen cihaz olması muhtemel görünüyor. Bu da akıllı telefonun yenileme hızı 120 Hz olan Full HD+ OLED ekran ve Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemci taşıyacağı anlamına geliyor.

HMD Skyline’da ana kamera görevini 108 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik ya da makro sensörünün de ana kameraya eşlik etmesi bekleniyor. Ön tarafta ise 32 megapiksel kamera bulunacağı söyleniyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W şarj destekli 4900 mAh kapasiteli pil verecek. Suya ve toza dayanıklılık için IP67 sertifikasına sahip telefon kutusundan Android 14 ile çıkacak. Ekran içine yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ve stereo hoparlörler de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

HMD Skyline dışında bir telefon daha çıkaracak

HMD’nin “Nighthawk” kod adlı bir cihaz daha üstünde daha çalıştığı söyleniyor. Bu telefonun 300 avronun altında bir fiyatla satışa sunulacağı belirtiliyor. Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz OLED ekranla gelmesi beklenen telefonda Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 işlemciye 8 GB RAM’in eşlik edeceği konuşuluyor. Depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor.

Bu telefon da 108 megapiksel ana kamerayla gelecek. Ancak arka kamera sayısının dörde çıkması bekleniyor. Ön tarafta ise yine 32 megapiksel kamera olacak. 5000 mAh pile sahip telefonda kulaklık jakının bulunması ve telefonun kutusundan Android 14 yüklü şekilde çıkması da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER