ManşetlerTeknoloji

HMD Skyline tanıtıldı: Snapdragon 7s Gen 2 işlemci, 108 megapiksel ana kamera

hmd skyline

HMD Skyline adını taşıyan en yeni akıllı telefonunu gözler önüne çıkardı. Bir süredir sızıntılarda görülen telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemci bulunuyor. RAM seçenekleri 12 GB’a kadar uzanırken, depolama alanı için de maksimum seçenek 256 GB.

Skyline’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 15W Qi2 kablosuz şarj destekli 4600 mAh kapasiteli pil veriyor. HMD’den verilen bilgiye göre, bu pil 48 saate kadar kullanım süresi sağlıyor. Skyline’ın 6.55 inç büyüklüğündeki HD+ çözünürlüklü ekranının yenileme hızı 144 Hz. Maksimum parlaklık seviyesi ise 1000 nit.

Spotlight’ın ön plana çıkan özelliği ise kolay tamir edilebilirliği oluyor. Bu, aynı zamanda Nokia markası altında telefonlar da üreten HMD’nin son projelerinin odak noktası niteliğinde. Spotlight’ın arka kapağı çıkarılabiliyor. Böylece bir kullanıcının veya üçüncü taraf bir mağazanın kırık bir ekranı, aşınmış bir pili veya bükülmüş bir şarj bağlantı noktasını değiştirmesi mümkün hâle geliyor.

Yedek parçalar belirli pazarlarda iFixit’ten temin edilebiliyor ve şirket Skyline’ın neredeyse Fairphone’un tamir edilebilirlik seviyelerine sahip olacağını söylüyor. Onarım hakkı hareketleri geçen yıl büyük ilgi gördü ve pek çok cihaz üreticisi de tutumlarını değiştirmeye başladı. HMD’nin yalnızca kendi kendini onarma seçeneği sunmakla kalmayıp bunu yapmayı kolaylaştırdığını görmek olumlu bir durum olarak tanımlanabilir.

hmd skyline

Skyline’da 50 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Bu ön kamerada göz takibi ve otomatik odaklama özelliği mevcut. Ayrıca el hareketleriyle selfie çekmek de mümkün oluyor. 108 megapiksel arka kamerada ise hem gece hem de portre modları kullanıcıları bekliyor.

HMD Skyline için ne kadar ödemek gerekiyor?

Daha fazla insan her zaman aktif yaşam tarzından vazgeçme seçeneğini istediğinden, Skyline bir Detoks modu sunacak. Bu özellik, kullanıcıların planlanmış molalar sırasında engellenecek belirli uygulamaları ve kişileri seçmesine olanak tanıyor. Sosyal medyada veya oyunlarda istediğinden daha fazla zaman harcadığını düşünen veya iş-yaşam dengesi için güçlü çizgiler çizmesi gereken kişiler için Detoks Modu yararlı olabilir.

HMD Skyline, ağustos ayında siyah ve pembe renk seçenekleriyle 499 dolar karşılığında kullanıcıların karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER