Teknoloji

HMD kamerasıyla dikkat çeken Lumia 1020’nin yeni versiyonunu çıkarabilir

nokia lumia 1020

HMD son dönemde piyasaya sürdüğü telefonlarında Lumia tasarım diline geri döndü. Bu tasarımla yeniden gündeme gelen en dikkat çekici cihazlardan biri, şüphesiz ki 41MP’lik sensörüyle adından söz ettiren Lumia 1020 idi.

Gelen son sızıntılar, HMD’nin ismi henüz açıklanmayan yeni bir model için Lumia 1020’den ilham aldığını gösteriyor. Merkezde yer alan dairesel kamera adasında dört lensin yanı sıra bir de LED flaş bulunuyor. Bu tasarım, HMD’nin Hyper modelinden farklılık gösteriyor. Hyper, sol üst köşede yer alan dikdörtgen bir ada tasarımına sahipken, sızıntılarda bahsi geçen bu yeni modelde daha çok Lumia 1020’ye atıfta bulunulan dairesel bir yapı var.

HMD’nin daha önce sızdırılan ve Hyper’a benzeyen bir başka modelinden de söz edilmekte. Ancak bu modelin orta segment bir cihaz olacağı tahmin ediliyor. Lumia 1020’nin ruhunu taşıyan yeni cihaz ise daha üst segmentte yer alabilir.

hmd

HMD yeni modelinde dört kameraya yer verebilir

Bu noktada elimizde net teknik özellikler bulunmasa da, kamera sayısı dikkat çekiyor. Skyline modeli, HMD’nin kamera açısından en iddialı telefonuydu ve ilk kez üçlü kamera kurulumu ile gelmişti. Yeni model ise HMD’nin ilk dört kameralı telefonu olma özelliğini taşıyabilir.

Skyline’ın 108+50+13 MP’lik kamera kurulumu, sağlam bir donanım sunuyor ancak genel paket bazı yönlerden eksik kalıyor. Öte yandan, bu kamera bile Lumia serisinin amiral gemisi modellerinin seviyesinde değil. Lumia’lar, yıllar önce çözünürlük rekabetini kaybetmiş olabilir, ancak Lumia ve ondan önce gelen PureView serisinin yüksek kaliteli görüntü işleme teknolojisi, yılların emeğiyle kazanılan bir birikimdi. HMD, mevcut kamera devlerine meydan okumak istiyorsa, önünde zorlu bir yol var gibi görünüyor.