Teknoloji

HMD Hyper sızıntısı yeni renk seçeneklerini gösteriyor

hmd hyper

HMD Hyper hakkında ilk sızıntıyı geçtiğimiz ay, cihazın sarı renkteki görseli ve oldukça ayrıntılı bir teknik özellik listesiyle görmüştük. İlk sızıntıyı paylaşan @smashx_60 rumuzlu X kullanıcısı, şimdi de cihazın dört resmi renk seçeneğiyle birlikte bazı yeni teknik özellik açıklamaları içeren ek render görüntülerini paylaştı.

Hyper, 2022 yılında piyasaya sürülen Nokia X30’un halefi olarak lanse ediliyor, ancak tasarımı daha yeni HMD Skyline modeline daha yakın, kıvrımlı hatlar ve keskin köşelerin bir karışımını sunuyor.

Önceki sızıntıda görülen sarı rengin yanı sıra, şimdi de üç yeni renk daha ortaya çıktı: turkuaz, kırmızı ve gri. Sızıntıya göre cihaz, muhtemelen metal bir çerçeve ve cam arka yüzeyle gelecek.

HMD Hyper hangi özelliklerle gelecek?

Hyper, 6.55 inç OLED ekran (FHD+ 120Hz) ile donatılacak. Yeni ortaya çıkan bilgiye göre, cihazın ön tarafında otofokuslu ve FHD video kaydı yapabilen 50 MP’lik bir kamera bulunacak. Orta segment olarak konumlandırılan cihaz, Qualcomm’un Snapdragon 6 Gen 1 yonga seti, 8 GB RAM ve genişletilebilir 256GB depolama alanı ile gelecek.

Cihazın arka tarafında ise 50 MP OIS destekli ana kamera, 13 MP telefoto lens ve 8 MP ultra geniş açılı lens bulunması bekleniyor. Ayrıca, HMD Hyper’ın 4.700 mAh batarya kapasitesiyle 33W hızlı şarj, IP54 su ve toz direnci, stereo hoparlörler, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 5 ve NFC bağlantısı sunması bekleniyor.

HMD Hyper, bu özellikleriyle orta segment akıllı telefon pazarında dikkat çekmeyi hedefliyor. Yeni renk seçenekleri ve güncellenen özelliklerle birlikte cihaz, teknoloji meraklıları tarafından merakla bekleniyor. Cihazın piyasaya sürülme tarihi ve fiyatlandırması hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak sızıntılar ışığında cihazın yakında tanıtılması bekleniyor.