Teknoloji

HMD Crest ve Crest Max ile 5G deneyimini uygun fiyatla sunuyor

hmd crest

HMD kendi markasını taşıyan Android telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Daha önce Pulse üçlüsünü, Aura modelini ve Skyline‘ı tanıtan şirket, bunların yanına iki cihaz daha ekledi. HMD Crest ve Crest Max adını taşıyan akıllı telefonlarının duyurusunu Hindistan’da yaptı.

Crest, giriş segmentinde konumlanan bir 5G telefon olma özelliğini taşıyor. Akıllı telefonun kalbinde Unisoc T760 işlemci bulunuyor. 6 nm tasarımıyla üretilen bu işlemcide dört adet Cortex-A76 ve yine dört adet Cortex-A55 çekirdek bulunuyor. Mali-G57 GPU ve 5G modem de sistemi tamamlıyor.

HMD Crest’te Unisoc T760 işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı ise 128 GB. Depolama alanını ise microSD kart tamamlıyor. Crest Max’ta ise 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı kullanıcıları karşılıyor.

İki akıllı telefonda da 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü OLED ekran bulunuyor. Ekran güçlendirilmiş camla korunuyor. Arka panelde de cam koruma mevcut. Telefon su sıçramalarına karşı IP52 dayanıklılık sertifikasına sahip.

HMD Crest’te 50 megapiksel ana kamerayı derinlik sensörü tamamlıyor. Ön tarafta da 50 megapiksel kamera mevcut. HMD akıllı telefonda eller serbest selfie özelliği de kullanıcıları bekliyor. Kullanıcılar farklı el hareketleriyle selfie çekimi gerçekleştirebiliyor.

Crest Max’te ise ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera bulunuyor. Ön tarafta da yine 50 megapiksel çözünürlüklü sensör bulunuyor.

İki akıllı telefona da ihtiyaç duydukları enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 33W şarj desteğine sahip ve telefonun kutusundan da yine 33W bir şarj adaptörü çıkıyor. Crest ve Crest Max’te 3.5 mm kulaklık jakının bulunduğunu belirtmekte de fayda var.

HMD Crest ve Crest Max kutularından Android 14 yüklü şekilde çıkacak. Sadece iki yıl güvenlik yaması sözü veren şirket, işletim sistemi güncellemeleri konusunda ekstra bilgi vermedi.

İki akıllı telefon da HMD’nin “Gen 1 tamir edilebilirlik” adını verdiği yaklaşımla geliştirildi. Bu da ekran, pil, şarj girişi ve arka panelin evde kolaylıkla değiştirilebileceği anlamına geliyor.

HMD Crest ve Crest Max için ne kadar ödemek gerekiyor?

HMD Crest ve Crest Max, ağustos ayında Hindistan’da satışa sunulacak. Crest için 14500 rupi (5732 TL), Crest Max içinse 16500 rupi (6523 TL) ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER