ManşetlerTeknoloji

HMD’nin Barbie telefonu resmen gözler önüne çıktı

hmd barbie phone

HMD Barbie temalı telefonunu uzun süredir devam eden paylaşım ve sızıntıların ardından resmen gözler önüne çıkardı. Barbie Phone adıyla resmiyet kazanan telefon, Nokia 2660 Flip’in farklılaştırılmış bir versiyonu olarak tanımlanabilir. Telefon, hem bazı yazılım dokunuşları hem de büyük bir görsel makyaj ile geliyor.

Pembe tema bu iş birliğinin en belirgin özelliği olarak ön plana çıkıyor. 1450 mAh kapasiteli çıkarılabilir bir pille gelen telefonun kutusunda pembe bir USB-C kablosu da bulunuyor. Yine pembe renkli bir temizleme mendili de telefonla birlikte geliyor.

Sunulan aksesuarlar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Bunların arasında iki adet değiştirilebilir arka kapak, boncuklu telefon kayışı, takılabilir telefon süsleri ve Barbie çıkartmaları yer alıyor.

hmd barbie phone

Barbie Phone, 2.8 inç ana ekrana ve 1.77 inç kapak ekranına sahip. 64 MB RAM ve 128 MB depolama alanına sahip telefonun kalbinde Unisoc T107 işlemci bulunuyor.Depolama alanı microSD kart yuvası aracılığıyla 32 GB’a kadar genişletilebilir. Tek bir VGA (0.3 MP) kamera, Bluetooth 5.0 bağlantısı, bir kulaklık girişi ve şarj ve veri aktarımı için bir USB-C girişi de telefonda kullanıcıları bekliyor.

hmd barbie phone

Yazılım tarafında çoğu pazarda S30+ işletim sistemi kullanıcıları karşılayacak. Ancak ABD’de telefon KaiOS ile çalışacak. HMD, özelleştirmeyi telefonun kullanıcı arayüzüne özel Barbie simgeleri, duvar kağıtları ve zil sesleriyle genişletti. Barbie Phone ayrıca dijital bir sağlık ipucu, bir Barbie Meditasyon uygulaması ve kişisel bakım hatırlatıcıları da sunuyor.

HMD Barbie Phone için ne kadar ödemek gerekiyor?

HMD Barbie Phone, Avrupa’da 129 avro ve ABD’de 129 dolar karşılığında satılacak. Pek çok ülkede şimdiden piyasaya çıkan telefon, ABD’de ekim ayında raflardaki yerini alacak.