Teknoloji

Google’ın hırsızlık koruma özellikleri bazı Android kullanıcılarıyla buluşmaya başladı

hırsızlık tespiti kilidi android

Google’ın bu yılın başlarında duyurduğu üç yeni hırsızlık koruma özelliği, bazı Android kullanıcıları için kullanılabilir hale geldi. Hırsızlık Tespiti Kilidi, Çevrimdışı Cihaz Kilidi ve Uzaktan Kilit adını taşıyan bu araçlar Android kullanıcılarının çalınan cihazlarını hızlı bir şekilde kilitleyerek, hırsızların hassas bilgilere erişmesini engellemeyi amaçlıyor.

Android konularında uzman bir gazeteci olan Mishaal Rahman, Xiaomi 14T Pro modelinde bu özelliklerin ilk iki tanesinin göründüğünü paylaştı. Ayrıca, bazı Pixel kullanıcılarının da Uzaktan Kilit özelliğini görmeye başladığını belirtti.

Hırsızlık Tespiti Kilidi Android kullanıcılarına fiziksel müdahale yapıldığı durumda etkinleşiyor

Hırsızlık Tespiti Kilidi, telefonun elinizden zorla alınması gibi fiziksel bir müdahaleye karşı etkinleşiyor. Google, bu yılın mayıs ayında yaptığı açıklamada, bu özelliğin telefonun birinin elinden çekilip koşarak, bisikletle veya araçla kaçırılmaya çalışıldığını Google AI ile algılayabildiğini belirtti. Böyle bir durumda, cihazın ekranı otomatik olarak kilitleniyor ve telefon koruma altına alınıyor.

Çevrimdışı Cihaz Kilidi ise, hırsızın cihazı internet bağlantısından kopardığı anda otomatik olarak ekranı kilitleyebiliyor. Aslında Google’ın “Cihazımı Bul” özelliğiyle uzaktan telefon kilitleme mümkün, ancak bu yeni özellik olan Uzaktan Kilit, şifre ile uğraşmadan işlemi tamamlamayı sağlıyor. Bu özelliği kullanmak için yalnızca telefon numaranız ve kısa bir güvenlik doğrulama işlemi gerekiyor. Herhangi bir cihaz üzerinden hızlıca güvenlik doğrulaması yaparak telefonunuzu uzaktan kilitleyebilirsiniz.