Teknoloji

Hipstamatic’in yeni uygulaması, partideki tüm fotoğrafları sizin için topluyor

hipstamatic

Fotoğrafçılıkla tanınan Hipstamatic, yeni uygulaması Party! Disposable Camera ile düğün ya da etkinliklerde tek kullanımlık film kameralarının dijital versiyonunu sunmayı amaçlıyor. Misafirlerin çektiği anlık fotoğrafları toplamak isteyen ev sahipleri, artık fotoğraf geliştirme ücretleriyle uğraşmak zorunda kalmıyor. Ancak uygulama, en fazla beş kişilik bir grup için ücretsiz.

Hipstamatic Party! uygulaması, temel olarak etkinlik sırasında konukların çektiği tüm fotoğrafları bir araya getirme sürecini basitleştirmeyi hedefliyor. Ev sahibi tarafından oluşturulan özel bir QR kodu ile konuklar uygulamayı indirip, etkinliğe katılabiliyorlar. Bu şekilde çekilen tüm fotoğraflar, yalnızca ev sahibi ve davetlilerin görebileceği özel bir galeride toplanıyor. Üstelik fotoğraflara yorum yapma imkanı da mevcut.

Benzer amaçlara hizmet eden başka uygulamalar da mevcut. Bu uygulamaların birçoğu, konukların her tür cihazdan fotoğraf yüklemesine olanak tanırken, Hipstamatic Party! uygulaması yalnızca iPhone kullanıcılarına hitap ediyor. Ancak Hipstamatic’ın bu yeni uygulamasını öne çıkaran özellik, tek kullanımlık fotoğraf makinesi deneyimini dijital ortamda simüle etmesi. Ev sahibi, fotoğraflara belirli bir filtre ekleyebilir ya da hiç filtre kullanmayabilir. Tüm fotoğraflar, etkinlik gününden sonra görüntülenebilir hale geliyor, bu da film geliştirme sürecini beklemenin nostaljik hissini yaşatıyor.

Hipstamatic Party! uygulamasında daha büyük gruplar için ödeme yapmak gerekiyor

Uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor, ancak etkinliği organize eden ev sahibinin daha büyük gruplar için bir ödeme yapması gerekiyor. Beş kişilik sınırdan büyük gruplar için 15, 25 veya 35 kişilik paketler sırasıyla 79,99, 199,99 ve 399,99 TL olarak fiyatlandırılmış. Daha fazla kullanıcı eklemek isteyenler, kişi başı 39,99 TL ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca Hipstamatic, 99 kişiye kadar katılım sağlayan 3999,99 TL “Event” seçeneği ile sınırsız fotoğraf ve kullanıcıya imkan tanıyan 7999,99 TL “Wedding” paketini de sunuyor. Düğün paketi, daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar yükleme imkanı da sağlıyor.

Hipstamatic Party!, etkinlik organizatörlerine konukların anlık ve samimi fotoğraflarını tek bir yerde toplama fırsatı sunarken, aynı zamanda eski moda bir film kameranın nostaljik dokunuşunu dijital dünyaya taşıyor. Bu uygulama, fotoğrafçılık ve etkinlik yönetimi dünyasında yeni bir deneyim sunmayı hedefliyor.