Teknoloji

HarmonyOS NEXT, Celia asistanını daha akıllı hâle getirecek

harmonyos next celia

Huawei’nin HarmonyOS NEXT güncellemesi, Celia sesli asistanını daha akıllı ve kullanışlı hale getirmeyi hedefliyor. Weibo’da paylaşılan bilgilere göre, HarmonyOS NEXT’in geliştirici beta 2 sürümünde bazı ilginç değişiklikler bulunuyor ve bu değişiklikler, Huawei kullanıcılarının Celia sanal asistanından nasıl faydalanacağını gösteriyor.

Celia asistanı ile yapılacaklar listesi yönetimi

Weibo kullanıcısı @FixedFocus, HarmonyOS NEXT’in geliştirici beta 2 güncellemesi ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Yeni özellikleri incelerken, Celia sesli asistanının günlük operasyonlarda daha akıllı ve kullanışlı hale geldiğini fark etti. HarmonyOS NEXT ile kullanıcılar, yapılacaklar listesindeki görevleri doğrudan Celia asistan uygulamasına ekleyebilecek. Bu işlemin yalnızca basit bir sürükle-bırak hareketi gerektirdiği belirtiliyor.

Huawei telefon kullanıcıları, yapılacaklar listesindeki öğeleri veya görevleri cihazın alt kısmındaki navigasyon çubuğunda bulunan Celia asistana sürükleyerek aktarabilecek. Bu sayede asistan, bu görevleri doğru bir şekilde yönetmek için AI hizmetlerini çalıştıracak ve her yeni görev için komut vermeye gerek kalmayacak.

Başka bir kaynak, HarmonyOS NEXT’in Celia uygulamasının, MagicOS 8.0’ın Anywhere Door özelliğinden çok daha ileride olduğunu belirtti. Bu özellik, kullanıcıların dosya veya diğer medya içeriklerini sanal bir kapı aracılığıyla istedikleri uygulamaya hızla sürükleyip bırakabilmelerini sağlıyor.

HarmonyOS NEXT’in bu yeni özelliğinin, cihazlarda görev tamamlama işlemlerini daha kolay ve daha pratik hale getireceği belirtiliyor. Kullanıcılar, Celia asistana birden fazla dokunma yapmadan kolayca erişim sağlayabilecek.

Huawei, haziran ayında HarmonyOS NEXT beta sürümünün resmi lansmanı sırasında, yeni yazılımın Celia uygulamasının işlevselliğini nasıl artıracağını da paylaşmıştı. Şirket, sıradan bir asistanı daha iyi AI yetenekleri ve kullanışlı özelliklerle donatılmış Celia süper asistan uygulamasına yükselteceğini duyurdu. Pangu Large Model 5.0 ile donatılacak olan Celia asistan, mantıksal ve akıl yürütme alanlarında %90 daha verimli hale getirilecek.

Bazı yeni Celia asistan özellikleri, son test sürümünde ortaya çıkmış durumda. Ancak, HarmonyOS NEXT’in kararlı sürümü ile daha fazla güncelleme, iyileştirme ve AI araçlarının gelmesi bekleniyor.