Eğlence

Paramount+, Halo dizisini yayından kaldırdı

halo

Microsoft 2013’te popüler oyunlarından Halo’nun televizyon uyarlaması için ünlü yönetmen Steven Spielberg ile anlaşmış, ancak bu dizinin ekrana gelmesi neredeyse 10 yıl almıştı. Ne var ki, Halo dizisinin ömrü öncesindeki bekleyiş kadar uzun olmadı. Yayıncısı Paramount+, iki sezon devam eden dizinin iptal edildiğini açıkladı. Dizi Türkiye’de TV+ ve TOD platformlarında yayınlanıyordu.

Variety’nin haberine göre, dizinin yaratıcıları projeyi pazarlamayı, Master Chief ve Cortana’nın maceralarını anlatmak için yeni bir mecra bulmayı planlıyor.

Konuyla ilgili olarak Halo’nun geliştiricisi 343 Industries tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde: “Halo’nun küresel bir başarıya ulaşmasını sağlayan milyonlarca hayrana derinden teşekkür ediyoruz ve oyunun evrenini gelecekte farklı şekillerde genişletme kararlılığımızı sürdürüyoruz. Geniş bilim kurgu evrenimizi dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerle buluşturma konusundaki ortaklıklarından dolayı Amblin ve Paramount’a minnettarız.”

Halo evrenindeki tek sorun bu değil

Halo’nun ekosistemindeki tek sorun TV dizisinin iptal edilmesi değil. Microsoft’ta geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen işten çıkarmalar, 343 Industries’i de etkilemişti. Bu nedenle stüdyonun serinin bir sonraki bölümünü geliştirmeye yeniden başlamak zorunda kaldığı konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER