Teknoloji

Halide kamera uygulaması artık iPhone’un kilit ekranından başlatılabiliyor

halide

iOS 18 güncellemesini yükleyen iPhone sahipleri artık Halide kamera uygulamasını çok daha kolay ve hızlı şekilde başlatabiliyor. Kullanıcılar artık iOS 18’in kilit ekranından da Halide’a erişebiliyor. Eskiden bu imkan sadece iOS’in yerleşik kamera uygulaması için mevcuttu.

Uygulama, manuel enstantane hızı ayarları ve görüntüleri yapay zeka işlemeleri olmadan sunan “Process Zero” gibi gelişmiş özellikler sunmasına rağmen, Apple’ın kamera uygulaması kilit ekranındaki kısayol sayesinde her zaman daha hızlı erişim sağlıyordu. Halide’in bir kilit ekranı widget’ı aracılığıyla erişilebilir hale getirilmesi mümkün olsa da, bu üçüncü taraf kamera uygulamasına ulaşmak için Face ID, Touch ID veya şifre ile telefonun kilidinin açılması gerekiyordu.

Ancak iOS 18 ve Halide’ın 2.16 güncellemesiyle birlikte iPhone kullanıcıları, varsayılan kamera veya fener kısayollarından birini Halide ile değiştirme imkanına kavuştu. Kilit ekranına uzun süre basarak “Özelleştir” düğmesine, ardından tekrar kilit ekranına dokunarak bu değişiklik yapılabiliyor.

halide

Bu noktada, mevcut fener veya kamera kısayolu kaldırılarak yerine “+” işaretiyle Halide gibi yeni bir uygulama eklenebiliyor. Ayrıca hesap makinesi ya da büyüteç gibi diğer varsayılan iPhone uygulamaları da bu seçenekler arasında yer alıyor, ancak “Yakalama” bölümünde artık Halide de listelenmiş durumda.

Halide ücretsiz bir uygulama değil

Bu noktada iPhone’un varsayılan kamera uygulamasının aksine Halide’ın ücretsiz olmadığını belirtmek gerekiyor. Aylık 31,99 TL, yıllık 799,99 TL ve tek seferlik 2299,99 TL ödeyerek Halide’a erişilebiliyor.