ManşetlerTeknoloji

xAI’ın Grok sohbet botu X Premium abonelerine açılıyor

xai grok x premium

Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI, OpenAI’ın ChatGPT’sine rakip olarak Grok isimli sohbet botunu duyurmuştu. Elon Musk’ın X hesabından yaptığı paylaşıma göre, Grok bu hafta içinde X Premium abonelerinin erişimine açılacak.

Musk’ın paylaşımında Grok ile X’in internet sitesi üzerinde nasıl direkt iletişim kurulacağını gösteren bir video da yer alıyor. Grok, erken beta döneminin tamamlanmasıyla birlikte Premium+ abonelerinin erişimine açılmıştı. X Premium+ paketi için aylık 300 TL veya yıllık 3139,98 TL ödemek gerekiyor. Premium paket ise bunun yarı fiyatına sunuluyor. Dolayısıyla Grok’un daha geniş bir kitleye ulaşmasının önü açılıyor.

Grok X Premium açılımıyla daha büyük bir testten geçecek

xAI, Grok’un altyapısını oluşturan Grok-1 modelini mart ayının ortalarında açık kaynaklı hâle getirmişti. Bundan yaklaşık iki hafta önce ise Elon Musk, OpenAI ve CEO’su Sam Altman’a kâr peşinde koşmak ve kâr odaklı hareket etmeme misyonundan vazgeçmek suçlamasıyla dava etmişti.

OpenAI’ın ilk destekçilerinden biri olan Musk, şirketi operasyonları henüz başlamışken fonlamıştı. Dava dilekçesinde Musk, OpenAI’ı “insanlığın yararından ziyade Microsoft’un kârını en üst düzeye çıkarmak” için üretken yapay zeka geliştirmekle suçlamıştı.

Grok, X Premium abonelerine açılmasıyla daha geniş bir kitleye erişmiş olacak. Bu geniş kitleye erişimin Grok için daha büyük bir test niteliğinde olduğu rahatlıkla söylenebilir.