ManşetlerTeknoloji

Apple yöneticisinden yeni Mac duyurularına işaret: M4 çipli modeller yolda

m3 max macbook pro

Apple’ın Ürün Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta yeni Mac duyuruları yapılacağına dair güçlü ipuçları verdi. Özellikle uzun zamandır beklenen M4 çipli MacBook Pro, iMac ve Mac Mini modellerinin bu hafta tanıtılması bekleniyor. Yeni ürünlerin tanıtım süreci, Pazartesi günü başlayacak ve hafta boyunca devam edecek.

Apple’ın ürün hattında önemli bir yer tutan Mac modelleri, 2024 yılı içerisinde kapsamlı bir güncelleme sürecine girecek. Geçtiğimiz yıl duyurulan M3 çipli MacBook Pro modellerinin ardından, bu yıl M4 çipiyle güçlendirilen yeni cihazlar kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor. Analistlere göre, bu hafta tanıtılacak modeller arasında düşük ve yüksek seviyede 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’ların yanı sıra, daha küçük boyutlu ve tasarımı güncellenmiş bir Mac Mini de yer alabilir.

iMac ve Mac Mini’de tasarım yenilikleri bekleniyor

Özellikle iMac ve Mac Mini modellerinde bazı tasarım değişikliklerinin de olacağı konuşuluyor. M4 çipine geçişle birlikte, Apple’ın Mac Mini’yi daha kompakt bir hale getirmesi ve cihazın boyutlarının Apple TV’ye yaklaşması bekleniyor. Ayrıca, M4 çipinin getirdiği performans artışlarıyla, bu modellerin iş ve günlük kullanımda daha verimli olması öngörülüyor.

Teknoloji dünyasında sızıntılar ve sızdırılan bilgiler, bu duyuruların ne zaman yapılacağı konusunda ipuçları veriyor. Özellikle Rusya’dan gelen bazı YouTuber’ların M4 çipli MacBook Pro modellerine ait videolar paylaşması, yeni cihazların piyasaya çıkışının oldukça yakın olduğunu gösteriyor. Geçen yıl, Apple “Scary Fast” adlı etkinlikle M3 çipli ürünlerini tanıtmıştı. Bu yıl ise, büyük bir etkinlik düzenlenmeden hafta boyunca yapılacak farklı duyurularla ürünlerin tanıtılması bekleniyor.

Apple’ın bu hafta açıklayacağı yeni Mac modellerinin fiyatlandırmaları ve teknik detayları henüz netleşmiş değil. Ancak, M4 çipi ile performans iyileştirmeleri bekleniyor ve bu yeni modellerin özellikle profesyonel kullanıcılar için ciddi bir alternatif olacağı düşünülüyor.