ManşetlerTeknoloji

GoPro Hero ve Hero 13 Black tanıtım tarihi onaylandı

gopro hero 13 black

GoPro, yeni nesil aksiyon kameralarının tanıtım tarihini resmen doğruladı. Şirketin X hesabında paylaştığı bir tanıtım videosuna göre, iki yeni Hero modelinin lansmanı 4 Eylül’de gerçekleşecek. İki yeni model arasında GoPro Hero 13 Black modeli öne çıkıyor.

Bu doğrulama, sızıntılarla gündeme gelen ve tanınmış bilgi sızdırıcısı Igor Bogdanov tarafından paylaşılan bir el inceleme videosuyla birlikte geldi. Videoda, GoPro Hero 13 Black’in tasarımı yakından inceleniyor.

Klipte, ön kısımda “13 BLACK” markasıyla birlikte bir ekran bulunurken, aksiyon kamerasının kamera sensörü ve soğutucuya yakın bir Power/Mode düğmesi yer alıyor.

Teknik özellikler açısından sızıntılar, Hero 13 Black’in, selefiyle aynı 27 MP sensöre sahip olacağını öne sürüyor. Video kayıt yeteneklerinin de büyük ölçüde aynı kalması bekleniyor; 5.3K çözünürlükte 60 FPS ve 4K çözünürlükte 120 FPS çekim yapabilme özellikleri korunacak. Ayrıca Hero 12 Black’ten devralınacak diğer özellikler arasında HyperSmooth 6.0 görüntü sabitleme ve HDR bulunuyor.

gopro hero 13 black

Bu yılın en büyük yeniliği, Hero 12 Black’teki 1.720 mAh bataryanın yerini alacak daha büyük 1900 mAh’lik bir batarya gibi görünüyor. Ayrıca, GoPro’nun aksiyon kamerası aksesuar yelpazesini genişletmesi bekleniyor. Bunlar arasında makro ve ultra geniş lens eklentileri, Floaty aksesuarı ve koruyucu bir kılıf yer alacak.

GoPro Hero 13 Black ile tanıtılacak kameranın detayları hâlâ gizemini koruyor

İkinci GoPro kamera modeli ise hala gizemini koruyor. Bu modelin, GoPro 11 Mini’nin halefi olabileceği ve HyperSmooth sabitleme ile ağır çekim video kayıt özelliklerine sahip olacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Resmi lansman tarihine sadece iki gün kala, her iki Hero aksiyon kamerası hakkında da daha detaylı bilgilere sahip olacağız. Ancak 4 Eylül’ün gerçek satış tarihi mi yoksa sadece tanıtım günü mü olacağı henüz net değil.