Teknoloji

GoPro Hero 13 Black sızıntısıyla hem tasarım hem de aksesuarlar görülüyor

gopro hero 13 black

GoPro Hero 13 Black adını taşıyan yeni aksiyon kamerasını bu yıl içinde kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Amiral gemisi aksiyon kamerasını her yıl yenileme takvimine sadık kalan şirketin en yeni ürünü, Amazon’da paylaşılan ve daha sonra kaldırılan bir sayfa sayesinde görüldü.

Ürün sayfasına göre, GoPro’nun yeni aksiyon kamerası 16 Eylül’de satışa sunulacak. DJI’ın da rakip ürünü Osmo Action 5 Pro’yu bu tarihten önce kullanıcıların karşısına çıkarması bekleniyor.

Amazon sayfasındaki tanıtım görselleri Hero 13 Black’in selefi Hero 12 Black’e çok benzediğini gösteriyor. GoPro’nun bu seferki odak noktası önemli donanım yükseltmeleri yapmaktan ziyade aksesuar seçeneklerini genişletmek gibi görünüyor.

gopro hero 13 black

Yeni Makro Lens Modu ile 3x yakınlaştırma yapılabileceği anlaşılıyor. Ultra Geniş Açılı Lens Modu ise kullanıcılara 177 derece gibi oldukça geniş bir görüş açısı sağlayacak.

Bu lens eklentileri belirli çekim senaryolarını hedeflese de, Hero 13 Black’in temel kamerasıyla ilgili ayrıntılar belirsizliğini koruyor. Olası sensör iyileştirmeleri, kare hızı yetenekleri veya diğer dahili yükseltmeler hakkında henüz bilgi yok.

GoPro Hero 13 Black için başka aksesuarlar da sunacak

GoPro’nun lens modlarına ek olarak Magnetic Latch ve Magnetic Latch Ball Joint gibi yeni montaj çözümleri sunacağı söyleniyor. Bunlar, Floaty el tutacağı ve Protective Sleeve gibi mevcut aksesuarlara katılacak.

gopro hero 13 black

Sızıntıda ayrıca Hero 11 Black Mini’nin halefinin yolda olabileceği öne sürülüyor ancak bu kamera hakkındaki detaylar belirsizliğini koruyor. GoPro’nun bu yinelemeli yaklaşımı bazı aksiyon kamerası meraklılarını hayal kırıklığına uğratabilir. Yeni lens modları ekstra işlevsellik eklerken, temel donanım iyileştirmelerinin eksikliği Hero 13 Black’i halihazırda bir Hero 12 Black kullananlar için daha az çekici bir yükseltme haline getirebilir.