Teknoloji

Google’ın Reader’ı kapatmasının nedenleri arasında gizlilik sorunlarıyla uğraşmak istememesi bulunuyor

Google, popüler RSS okuyucusu Google Reader’ı kapatma kararı almasıyla epey tepki çekmişti. Bununla birlikte şirketin neden böyle bir karar aldığı da sorgulanır olmuştu. Görünüşe göre gizliliği sağlamak amacıyla yapılan çalışmaların giderek artan maliyeti Google’ı böyle bir karar almaya itmiş.

google-reader-logo-140313

AllThingsD sitesinin adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, kapanmanın nedenini kısmen de olsa Google’ın bu ürünle ilgili hukuki ve gizlilik odaklı sorunlarla uğraşacak altyapı ve iş gücünü oluşturmakta isteksiz bir tutum göstermesi oluşturuyor. Kaynağın belirttiğine göre Google, maliyeti fazla tutan gizlilik davalarından uzak durmak istiyor, her bir ekibine bu amaçla konusunda uzman elemanlar ekliyor. Google Reader’ın kapatılacağının duyurulduğu sırada bu servise bakan ne bir proje yöneticisi ne de tam zamanlı bir mühendis bulunuyormuş. Söylenene göre Google bu servisi yelpazesi içinde önemli bir ayak olarak görmediği için para harcamak da istemiyormuş.

Google Reader’ı uzun zamandır kullananlar arama devinin neden bu servisi başka bir şirkete satmayı düşünmediğini merak ediyor, ancak bu servisin diğer Google uygulamalarıyla varolan sıkı bağları kapatmayı satmaktan çok daha kolay hâle getiriyor. Eski Google Reader ürün yöneticisi Nick Baum, AllThingsD’ye Google’da para etmeyen bir ürünün, eğer 100 milyonun üzerinde kullanıcı sayısı elde etmediği takdirde bir hiç olduğunu kaydetti. Anlaşılan Google Reader’ın şu anki toplam kullanıcı sayısı Baum’un işaret ettiği eşiğin altında kalıyor.

Google Reader 1 Temmuzda kapanıyor. O tarihten sonra hangi servisi kullanacağınıza karar vermeden önce Google Reader alternatifleri ile ilgili yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

İlgili >> AllThingsD