Teknoloji

Google yapay zekâ yeteneklerini tüm Workspace uygulamalarına ekliyor

google chatgpt israil

Google yapay zekâ tarafında aylardır OpenAI’ın sunduklarına yetişmeye çalışıyor. Özellikle ChatGPT‘nin büyük popülaritesinin ardından çalışmalarına hız veren şirket, Bard adını verdiği yapay zekâ botunu duyurmuştu. Bard’ın sorunlu bir başlangıç yapmasının ve istenilen etkiyi şimdilik oluşturamamasının ardından Google yeni bir hamle daha yaptı. Şirket portföyünde bulunan hemen hemen tüm uygulamalara yapay zekâ desteğini getiriyor.

Yeni yapay zekâ özelliklerini Google’ın Workspace uygulamalarının neredeyse tamamında bulmak mümkün olacak. Şirketten verilen bilgiye göre; kullanıcılar yapay zekâ sayesinde Gmail’de e-posta taslağı oluşturabilecek, gelen e-postaları yanıtlayabilecek, özetleyebilecek ve önceliklendirebilecek.

Dokümanlar uygulamasında ise metinler için “beyin fırtınası”, “yanlış düzeltme”, “yazım” ve “tekrar yazma” gibi işlemler yapay zekâ yardımıyla yapılabilecek. Slaytlar uygulamasında otomatik olarak görsel ve hatta video oluşturmak mümkün olacak. E-Tablolar uygulaması otonom şekilde formül oluşturabilecek, Meet ise toplantılarda konuşulanlar yapay zekâ ile yazıya dökülebilecek. Chat’te ise yapay zekânın yardımıyla iş akışları hazırlanabilecek.

google yapay zekâ

Örneğin, Dokümanlar uygulamasında Google’ın üretken yapay zeka paketinin ek metni hızlı bir şekilde toparlaması için kullanıcıların ödevlerinin konusunu sayfaya yazmaları yeterli oluyor. Sistem ayrıca, yalnızca madde işaretleri olsalar bile, Yeniden Yazma işlevini kullanarak kullanıcının önceden hazırladığı şeyi yeniden işleyebiliyor. Gmail’de ise şirketinizin insan kaynakları departmanının bayılacağı yeni bir “Kendimi şanslı hissediyorum” seçeneği de sunuluyor.

google yapay zekâ

Google yapay zekâ için “hata payı” bırakıyor

Google yapay zekâ konusundaki kararlılığını bu yeni hamlesiyle bir kez daha gösterirken, yapay zekânın hata yapabileceğini belirtmeyi de ihmal etmiyor. Google Workspace’in üründen sorumlu başkan yardımcısı Johanna Voolich Wright, şu ifadeleri kullandı: “Yapay zekâ, gerçek insanların yaratıcılığının ve zekasının yerini alamaz. Bazen yapay zekâ bazı şeyleri yanlış anlar, bazen sıra dışı bir şeyle sizi memnun eder ve çoğu zaman rehberliğe ihtiyaç duyar.”

Google yapay zekâ tabanlı yeni özelliklerini bu ay bitmeden ABD’de uygulamalarını İngilizce kullananların erişimine açacak.