Teknoloji

Google artırılmış gerçeklik çalışmaları için Magic Leap ile iş birliğine gidiyor

google magic leap

Google “Iris” kod adlı artırılmış gerçeklik (AR) projesini birçok kez iptal edip tekrar hayata geçirmişti. Şirket, “genişletilmiş gerçeklik” (XR) alanıyla gelgitli ilişkisini sürdürürken, AR ile bağlantısına da devam ediyor. Magic Leap ile yapılan AR anlaşması da Google’ın isteğini somut şekilde gösteriyor.

Magic Leap, remi blogundan yaptığı açıklamayla Google’la stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Gönderiye göre ortaklık, Magic Leap’in AR uzmanlığını ve optik liderliğini Google’ın teknoloji platformlarıyla birleştirecek.

Google’ın AR ve XR’dan sorumlu başkan yardımcısı Shahram Izadi, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Pazara daha geniş bir kapsayıcı deneyim yelpazesi sunmak için Magic Leap’in optik ve üretimdeki liderliğini teknolojilerimizle bir araya getirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Çabalarımızı birleştirerek benzersiz ve yenilikçi ürün teklifleriyle XR ekosisteminin geleceğini destekleyebiliriz.”

Google kendi AR donanımını oluşturma planlarını rafa kaldırmış olsa da şirket bir “mikro XR” platformu oluşturmaya çalışıyor. Bu platformun AR gözlükleri için tasarlandığı söyleniyor. Yazılım devi, mobil işletim sistemi gibi bunu da üreticilere lisanslamayı planlıyor.

Google Samsung ile de birlikte çalışıyor

Google’ın yakında çıkacak XR ürünleri için bir platform geliştirmek üzere Samsung ile çalıştığı biliniyordu. Reuters’e göre, Magic Leap ortaklığının Google’ın Samsung ile olan iş birliğine hiçbir etkisi olmayacak gibi görünüyor.

Yılın başlarında Google, bir medya brifinginde Samsung’un XR cihazının I/O’da tanıtılmayacağını açıklamıştı. Cihazın tanıtımı için ayrı bir etkinliğin gerçekleştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER