ManşetlerTeknoloji

Google TV Streamer ile televizyon ekosisteminde yeni bir dönem başlatıyor

google tv streamer

Google’ın Chromecast serisi şimdiye kadar büyük ölçüde favori içerikleri büyük ekranda izlemeyi kolaylaştırmaya odaklanmıştı. Ancak yeni Google TV Streamer ile bu durum değişiyor. Sonunda içerik izlemek için “gerçek” bir set üstü kutuya sahip olan Google, akıllı ev kontrolleri için de çok daha geniş bir yelpazeyi destekliyor.

Google TV Streamer’ın en büyük yeniliği, televizyona takılan basit bir cihaz olmaktan çıkıp medya konsolunda boy gösteren gerçekten bağımsız bir cihaza dönüşmesidir. “Wedge” (Kama) şeklindeki tasarımıyla odanın genel dekorasyonuyla uyum sağlayan Google TV Streamer’ı uzaktan kumandayla kontrol etmek daha kolay hâle geliyor. Buna ek olarak, diğer akıllı ev cihazlarıyla iletişim de kolaylaşıyor.

Google’ın TV Streamer’da donanımsal anlamda ciddi bir sıçrama sağladığını da belirtmek gerekiyor. 2020 çıkışlı Google TV’li Chromecast’e kıyasla yüzde 22 daha hızlı CPU, iki kat daha fazla RAM (2 GB yerine 4 GB) ve dört kart daha fazla depolama alanı (32 GB) kullanıcıları bekliyor.

Bu iyileştirmeler çok fazla gibi görünmeyebilir. Ancak önceki modelde çevrimiçi platform uygulamalarını indirme konusunda alan sıkıntısı yaşandığını düşününce ihtiyaç duyulan bir iyileştirme olduğu söylenebilir. 4k 60 fps görüntü desteğiyle gelen tablette HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos ve uzamsal ses desteği (Google Pixel Buds ile eşleştirildiğinde) de mevcut.

google tv streamer

Google TV Streamer’da en yüksek bant genişliğini isteyenler için HDMI 1.1 girişi, güçlendirilmiş bir USB-C portu, özel bir Ethernet yuvası da mevcut. Uzaktan kumandanın boyunu uzatan Google, ses açma/kapatma düğmesini üste taşırken; favori uygulamanızı başlatmak, girişleri değiştirmek veya yeni akıllı ev kontrol merkezini çağırmak için ayarlanabilen özelleştirilebilir bir düğme ekledi. Google Asistan için de kumandada özel bir tuş bulunuyor.

Google TV Streamer, akıllı ev özellikleri konusunda da daha gelişmiş bir deneyim sunuyor. Sadece Matter’ı desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda evinizdeki diğer cihazlarla kolayca iletişim kurmak için dahili bir Thread border yönlendiricisine de sahip. Üstelik, TV Streamer, akıllı ışıklar gibi şeyleri ayarlamayı kolaylaştırırken aynı zamanda güvenlik kameralarınızdan ve video kapı zillerinizden gelen yayınları görüntüleme olanağı sağlayan Google Home panelinin kendi sürümünü (önceki Pixel telefonlarında ve Nest Hub’larında gördüğümüz) alıyor.

google tv streamer

Google TV Streamer’da yapay zekâ özellikleri de kullanıcıları bekliyor. Gemini sayesinde TV Streamer, izlediğiniz içerik türüne göre özel öneriler oluşturabiliyor ve izlemediğiniz içerikler için özetler, incelemeler veya hatta sezon bazında dökümler üretebiliyor. Ayrıca, Google Photos kitaplığınızdan ekran koruyucular veya anılar çekmenize olanak tanıyan bir ortam TV modu da sunuyor. Ancak, biraz daha benzersiz bir şey istiyorsanız, fantastik bir şey üretmek için yapay zekâdan yardım almak da mümkün. Bu arada, uzaktan kumandayı kaybederseniz, Google Asistan’dan (Gemini’den değil) onu bulmanıza yardımcı olmasını isteyebilir veya kutunun arkasındaki özel düğmeye basabilirsiniz.

Google TV Streamer için ne kadar ödemek gerekiyor?

Google TV Streamer, 100 dolarlık fiyatıyla ön satışa sunulmuş durumda. Genel satış dönemi ise 24 Eylül’de başlayacak. TV Streamer’ın “Hazel” (Ela) renk seçeneği sadece Google Store’da satılacak. Porselen isimli renk seçeneğini ise başka yerlerde de bulmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER