Teknoloji

Google, Google TV cihazlarına akıllı ev paneli ve yeni özellikler getiriyor

google tv

Google, yaptığı açıklamayla yeni Google TV Streamer yazılım özelliklerinin tüm Google TV cihazlarına genişletileceğini duyurdu. Bu güncellemelere, akıllı ev kontrol paneli, yeni bir spor sayfası ve Gemini destekli yapay zeka özellikleri de dahil olacak.

Google’a göre, bu güncellemeler önümüzdeki haftalarda Google TV’ler, Google TV özellikli Chromecast’ler ve üçüncü parti yayın cihazları dahil tüm cihazlara ulaşacak.

Akıllı ev kullanıcıları için en büyük yenilik, yeni Home paneli olacak. Bu akıllı ev kontrol paneli, hızlı ayarlar menüsünde bir kısayol olarak yer alacak ve Google Home’a bağlı cihazları kontrol etmenizi sağlayacak. Kullanıcılar, uzaktan kumanda ile ışıkları açıp kapatabilecek, aydınlatmanın seviyesini ayarlayabilecek, “Film Zamanı” gibi otomasyonları devreye sokabilecek ve termostat ayarlarını değiştirebilecekler.

google tv

Ayrıca, panel üzerinden bağlı kameraların canlı yayını televizyon ekranında izlenebilecek. Birisi video kapı zilini çaldığında, ekran üzerinde küçük bir resim içinde resim (PIP) bildirimi görüntülenebilecek. Şu an için sadece Google Nest kapı zilleri PIP özelliğiyle destekleniyor olsa da, Google diğer uyumlu cihazların da bildirim gönderebileceğini belirtiyor.

Google TV’nin “Sana Özel” sekmesine eklenecek yeni Spor Sayfası da özellikle futbol sezonunda ABD’deki kullanıcılar için büyük bir yenilik olacak. Bu sayfa, YouTube öne çıkanlar dahil olmak üzere, tüm spor içeriklerinizi bir araya getirip size kişiselleştirilmiş öneriler sunmayı hedefliyor.

google tv

Bunun yanı sıra, ekosisteme Google TV Streamer ile tanıtılan Gemini destekli yapay zeka özellikleri de entegre edilecek. Bu özellikler arasında izlemek istediğiniz dizileri seçmenize yardımcı olacak özetler, yorumlar ve sezon bazında analizler yer alıyor. Ayrıca, ortam modu da geliştirildi ve kullanıcılar artık jeneratif yapay zeka ile ekran koruyucu sanat eserleri oluşturabilecekler.

google tv

Google: Google TV dünyanın en büyük yayın platformu

Google ayrıca, Google TV Freeplay’in ABD’de kullanıcılarına 150 ücretsiz kanal sunduğunu ve bu kanalların tür ve konuya göre düzenlenmiş güncellenmiş bir kanal rehberine sahip olduğunu açıkladı.

Google, 270 milyondan fazla aktif aylık cihaz ile Google TV’nin dünya genelinde en büyük yayın platformu olduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi.