Teknoloji

Google Sheets şartlı bildirim özelliği sunuyor

google sheets

Google Sheets, kullanıcılara belirli hücre değişikliklerinde e-posta bildirimi almayı mümkün kılan yeni bir şartlı bildirim özelliği sunuyor. Bu yeni özellik, kullanıcıların düzenleme erişimine sahip oldukları belgelerde belirli hücrelerin değişmesi durumunda otomatik olarak bildirim almasını sağlayacak şekilde kurallar belirlemelerine olanak tanıyor.

Artık Google Sheets kullanıcıları, belirli kriterler karşılandığında bildirim almayı sağlayan kurallar oluşturabilecekler. Örneğin, belirli bir hücre aralığındaki değişiklikler veya bir sütun değerinin güncellenmesi gibi durumlar için e-posta bildirimleri alınabilecek. Bu özellik, Sheets’in Microsoft Excel’de yıllardır bulunan bazı özellikleri yakalamasına yardımcı oluyor ve aynı zamanda Airtable gibi proje yönetim araçlarına benzer işlevsellik sunuyor.

Google Sheets’in yeni şartlı bildirim özelliği, kullanıcıların belirli kriterler karşılandığında anında haberdar olmasını sağlıyor. Örneğin, bir proje takip belgesinde belirli bir görevin durumu veya sahibi değiştiğinde ya da bir tahmin analizinde bir sayı belirli bir miktarın altına düştüğünde bildirim alınabiliyor. Bu özellik, Excel’de benzer bildirimleri ayarlamaktan çok daha kolay bir şekilde yapılandırılabiliyor ve herhangi bir VBA kodlaması veya Power Automate kullanımını gerektirmiyor.

google sheets şartlı bildirimler

Google, şartlı bildirimler için bazı örnekler sunarak bu özelliğin nasıl kullanılabileceğini gösterdi. Örneğin, bir proje takip belgesinde belirli bir görevin durumu veya sahibi değiştiğinde, ya da bir tahmin analizinde bir sayı belirli bir miktarın altına düştüğünde bildirim alınabiliyor. Bildirim e-postasında, değişikliği kimin yaptığı gibi bilgiler de yer alacak. Ayrıca, kuralları ayarlarken başkalarının e-posta adreslerini ekleyerek onların da bildirim almasını sağlamak mümkün.

Google Sheets kullanan ücretsiz kişisel hesaplar bu özellikten faydalanamayacak

Bu yeni özellik, bazı kullanıcılar tarafından 4 Haziran itibarıyla erişilebilir hale geldi, ancak Workspace hesapları (Business, Enterprise veya Education) için tam erişim sağlanması biraz zaman alabilir. Google, 18 Haziran’dan itibaren varsayılan yayın programını kullanan kullanıcılar için 15 günlük kademeli bir dağıtım süreciyle bu özelliği sunacağını belirtti. Ancak, ücretsiz kişisel hesaplar bu özellikten faydalanamayacak.

google sheets şartlı bildirimler

Google Sheets’in bu yeni şartlı bildirim özelliği, özellikle proje yönetimi ve veri analizinde kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek gibi görünüyor. Böylelikle, kullanıcılar önemli değişikliklerden anında haberdar olabilecek ve veri takibini daha etkili bir şekilde yapabilecekler.

Bu yeni özellik, Google Sheets’i sadece bir hesap tablosu aracı olmaktan çıkarıp, daha entegre ve interaktif bir çalışma platformu haline getirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sheets kullanıcıları, bu yeni özellikle birlikte daha verimli ve etkili bir çalışma ortamına kavuşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER