Teknoloji

Google, Samsung’un yeni cihazlarında kullanılabilecek dört özelliğini duyurdu

google samsung

Samsung’un Unpacked etkinliğinin ardından Google, Samsung ile birlikte üzerinde çalıştığı ve tamamı Güney Koreli şirketin cihazlarında kullanıma sunulacak dört yeni özelliği açıkladı.

Google Gemini, Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6’da ekranınızdakilere göre ilgili öneriler sunacak. Z Fold 6’da bir video izlediğinizde, gerçek bir çoklu görev deneyimi için Gemini katmanını açıp ekran boyunca hareket ettirebileceksiniz. Buna ek olarak; YouTube’da bir şey izliyorsanız Gemini “bu videoyu sorun” önerisini gündeme getirecektir. Söz konusu özellikler “önümüzdeki aylarda” kullanıma sunulacak.

Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra, Wear OS 5 işletim sistemli ilk akıllı saatler olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Gelecek ay tanıtılacak Google Pixel Watch 3 de Wear OS 5 ile gelecek. Google’ın giyilebilir yazılımının yeni sürümü, iyileştirilmiş performans ve pil ömrü vadediyor. Galaxy Watch Ultra’nın büyük pil kapasitesinin de buna yardımcı olacağı söylenebilir.

Galaxy Z Fold 6’da YouTube TV aboneleri, herhangi bir zamanda ekranda dört adede kadar farklı akışın gösterildiği çoklu görüntüleme modunda kanalları izleyebilecek. Futbol, ​​haberler, hava durumu ve eşzamanlı spor etkinliklerinin önceden seçilmiş bazı kombinasyonları da seçilebilecek.

Google ve Samsung XR platformu için de birlikte çalışıyor

Google, Samsung’un yakında tanıtacağı XR platformu için de Güney Koreli şirketle birlikte çalıştığını da duyurdu. Bu platform ile Samsung, Apple’ın visionOS’iyle rekabet edecek.