Teknoloji

Google Play’deki En İyi Ofis Uygulamaları

Microsoft Office ile birlikte kullanıcıların hayatına giren ofis uygulamalarına artık gerek kişiel hayatta gerekse iş hayatında fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor. Kullanıcılar ihtiyaç duydukları ofis dosyalarını çeşitli uygulamalarla açma şansına sahip olabiliyor. Her ne kadar eskiden ofis dosyalarını mobilde açmak için kullanabilecek uygulamaların sayısı fazla olmasa da günümüzde birçok artık uygulama mevcut. Biz de sizler için bu türden uygulamalar arasından en iyi 4 tanesini listeledik.

Microsoft Office Mobile 

Bilgisayar sürümü ile karşılaştırıldığında oldukça yeteneksiz kalan Microsoft Office Mobile, kullanıcıların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek özelliklerden yoksun değil.  Uygulama dosya üretme ve düzenleme fonskiyonları bakımından yalın bir vaziyette. Ama dosya okuma işlemleri için yeterli bir uygulama olduğu söylenebilir. Ayrıca uygulama Microsoft’un başka bir hizmeti olan OneDrive ile de entegre çalışabiliyor. Eğer kullanıcılar yalnızca dosyaları okuma hedefinde olup bir ofis uygulaması kullanma amacındaysalar Microsoft Office Mobile tercih edilebilir.

microsoft-mobile-office-1

Polaris Office

Polaris Office’in dosya oluşturma ve düzenleme adına oldukça yetenekli olduğunu söylenebilir. Ofis dosyaları yanında PDF dosyalarını da açabilmesi yeteneğiyle kullanıcılar birçok türdeki dosyalarını tek bir uygulama ile görüntülenme şansına sahip olabiliyor. Uygulama Dropbox, OneDrive ve Google Chromecast gibi servislere de destek veriyor. Ayrıca kendi sunucularında kullanıcılara 2 GB depolama sunması, diğer alternatifleri önünde Polaris Office’i öne çıkardığı söylenebilir.

polaris-office-1

OfficeSuite 7

OfficeStuite 7’ye en başarılı mobil ofis uygulaması demek yanlış olmaz. Uygulamanın metin düzenlemede ihtiyaç duyulan tüm özellikleri barındırdığı söylenebilir. Ayrıca uygulamanın tasarımın başarılı olmasından dolayı işlevsellik de oldukça iyi durumda. Özellikle büyük ekrana sahip kullanıcılar, bilgisayarlarını aratmayacak şekilde ofis dosyaları üzerinde çalışabilirler. Dosya depolama servislerinde Google Drive, Dropbox, Box, SugarSync, OneDrive gibi önemli servislere de destek sunuluyor. OfficeSuite 7 çeşitli özellikler barındırmasına rağmen önemli özelliklerden yararlanmaları için kullanıcılardan premium servisi adı altında ücret talep ediyor. Bu da ücretsiz bir ofis uygulaması arayan kullanıcıların OfficeSuite 7’yi yüklemeden önce iki kez düşünmelerine sebebiyet verecektir.

office-suite-7-1

Google Dokümanlar

Google da ofis uygulamaları sahasında oldukça sade bir uygulama ile yer edinmiş durumda. Google Dökümanlar rakiplerine karşı özellik olarak yalın kalmış olsa da ana özelliği olan ofis dosyalarını görüntülemede başarılı olduğu için uygulamayı başarılı olarak saymak mümkün.

google-dokumanlar-1

Sonuç olarak bakıldığında Google Play’deki çoğu ofis uygulaması kullanıcıların arzu ettikleri temel özellikleri sunuyor. Bunun yanında ekstra özellikler sunan uygulamalar da mevcut. Fakat bu uygulamaların bazıları doğrudan uygulamayı ücretli yapabilirken bazıları da belirli özellikleri kullanıcılara verip bazı özellikleri de uygulama içi satın alım ile kullanıcıların erişimine açabiliyor. Kullanıcıların hedefi eğer sadece ofis dosyalarını görüntülemek ise bu türdeki çoğu uygulama işlerini görecektir. Ama kullanıcılar, cihazlarında ofis dosyalarına daha fazla işlem yapmak istiyorlarsa yukarıda listede belirtilen uygulamaları denemelerinde fayda var.