Teknoloji

Google’ın yeni akıllı saati Pixel Watch 3’ün özellikleri sızdırıldı

google pixel watch 3

Google, 13 Ağustos’ta yeni ürünlerini tanıtacağı bir etkinlik gerçekleştirecek. Bu etkinlikte Pixel 9 serisi akıllı telefonların yanı sıra Pixel Watch 3 akıllı saat de tanıtılacak. Google ilk defa Pixel Watch 3 ile birlikte kullanıcıların karşısına iki farklı kasa boyutu seçeneği çıkaracak. Bu bilgi, ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan belgelerde de görülmüştü.

Yeni bir sızıntı, Pixel Watch 3’e biraz daha detaylı şekilde bakmayı sağlıyor. Google içindeki bir kaynaktan alındığı iddia edilen bilgilere göre, Pixel Watch 3’ün kalbinde Snapdragon W5 işlemci eşlik ediyor. Bu çip, başka bir işlemci tarafından da destekleniyor.

41 mm Pixel Watch 3’te 310 mAh, 45 mm Pixel Watch 3’te ise 420 mAh pil olacağı söyleniyor. Küçük versiyonda 32 x 32 mm bir ekranın bulunacağı belirtiliyor. Mevcut Pixel Watch 2’de 30 x 30 mm bir ekran mevcut. Büyük Pixel Watch 3 ise 36 x 36 mm ekranla gelecek. Ekran çözünürlükleri ise sırasıyla 408 x 408 ve 456 x 456 piksel olacak.

Genel tasarım, orijinal Pixel Watch ve Pixel Watch 2’te benzeyecek. Ekran çerçeveleri de nihayet küçülecek. Google’ın yuvarlak çerçeveyi 1 mm küçülteceği ve Pixel Watch 2’de 5.5 mm olan çerçeve boyunu 4.5 mm’ye indireceği belirtiliyor.

Pixel Watch 2’de 1000 nit olan ekran parlaklığı, Pixel Watch 3’te 2000 nite çıkacak. Burada parlaklığın ikiye katlandığını söylemek mümkün değil. Zira algılanan parlaklık çizgisel bir şekilde artmıyor. Dolayısıyla insan gözüyle iki katlık bir parlaklıktan bahsetmek mümkün değil. Yine de, ileriye doğru iyi bir adım atıldığını söylemek gerekiyor.

Pixel Watch 3, ultra geniş bant desteğiyle gelecek. Bu bilgi de FCC tarafından doğrulanmıştı. Böylelikle saat, Google’ın Cihazımı Bul sistemiyle uyumlu şekilde çalışabilecek. Otomobil üreticilerinin destek vermesi durumunda Pixel Watch 3’ü otomobil anahtarı olarak kullanmak da mümkün olacak. Hâlihazırda BMW, Hyundai ve Kia gibi üreticiler ultra geniş bant teknolojisinden bu amaçla yararlanıyor.

Google Pixel Watch 3 hangi renk seçenekleriyle gelecek?

Google, 41 mm Pixel Watch 3 için siyah, altın ve gümüş renk seçenekleri sunacak. 45 mm modelin renk seçeneklerinin ise ela, siyah ve gümüş olacağı belirtiliyor.