Teknoloji

Google Pixel Watch 3 tanıtıldı: 41 ve 45 mm seçenekleri, daha gelişmiş sağlık ve egzersiz özellikleri bir arada

google pixel watch 3

Google yeni akıllı telefonlarıyla birlikte Pixel Watch 3 adını taşıyan en yeni akıllı saatini de tanıttı. Google’ın üçüncü nesil akıllı saatinde kullanıcıların ilerlemelerini takip etmelerine, plan yapmalarına ve kendilerine iyi bakmalarına yardımcı olacak bir dizi yeni özellik bulunuyor.

Söz konusu özelliklere girmeden önce Google’ın yaptığı en belirgin değişikliklerden birine dikkat çekmekte fayda var: Pixel Watch 3 ile kasa boyutu seçenekleri arasına 45 mm de ekleniyor. Google Pixel Watch’un ilk iki nesli yalnızca 41 mm’lik bir seçenek sunuyordu. Bu ekleme, Pixel Watch 3’ü Apple ve Samsung’un akıllı saatleriyle aynı çizgiye getiriyor.

Google, ikinci nesil modele kıyasla akıllı saatin çerçevesini de yüzde 16 16 küçülttü ve 41 mm’ modele yüzde10 daha fazla aktif ekran alanı sağladı. Ekran ayrıca iki kat daha parlak ve 2000 nite kadar parlaklık sunuyor. Ayrıca saat, her zaman açık ekranla 24 saat veya pil tasarrufu modunda 36 saat boyunca çalışıyor (pil yüzde 15’e düştüğünde otomatik olarak buna geçiyor). Google ayrıca 41 mm Pixel Watch 3’ün selefinden yüzde 20 daha hızlı şarj olduğunu iddia ediyor.

google pixel watch 3

Pixel Watch 3 yeni bir hazırlık ve kardiyo yükü izleme rehberi taşıyor. Bu rehber kalbin ne kadar sıkı çalıştığını ve antrenmanda yavaşlamanın gerekip gerekmediğini kullanıcılarına söylüyor. Akıllı saat toparlanma süresi konusunda da bilgi veriyor. Hazırlık puanı özelliğini kişiselleştiren Google, uyku ve dinlenme sırasındaki kalp atış hızı gibi faktörlere dayalı öneriler sunuyor. Fitbit Premium aboneleri ise yapay zekâ destekli öneriler alabiliyor.

Ayrıca Google’ın türünün ilk örneği olduğunu söylediği yeni bir “nabız algılama kaybı” özelliği de Pixel Watch 3’te mevcut. Biraz garip bir şekilde ifade edilmesine rağmen, “nabız algılama kaybı” temelde tanımladığı şeyi yapıyor. Pixel Watch 3’ün kalp atış hızını ve diğer sensörlerini kullanarak, kullanıcının nabzı olup olmadığını fark ediyor. Cihaz, nabzınızı saniyede bir kez örnekleme yaptığı için, bu ana akım akıllı saat alanında en sık kullanılanlardan biridir, kalbiniz durmuşsa bunu oldukça hızlı bir şekilde fark edecek. Ardından, hâlâ hareket edip etmediğiniz ve hâlâ bileğinizde olup olmadığı gibi diğer işaretleri arayacak.

Pixel Watch 3, tüm bu verilerle kalp durması, solunum veya dolaşım yetmezliği, aşırı doz veya zehirlenme gibi bir “nabız kaybı olayı” yaşayıp yaşamadığınızı belirleyecek. Nabız kaybını tespit ettiğinde sizinle iletişime geçecek ve yanıt vermezseniz acil servisleri arayacak. Google, lansman sırasında bunun Avrupa’daki çeşitli ülkelerde mevcut olacağını ve “özelliği daha fazla ülkede kullanılabilir hale getirmek için düzenleyici kurumlarla çalıştığını” açıkladı.

Google Pixel Watch 3 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Pixel Watch 3 ayrıca Nest Cam ve Kapı Zili bildirimleri, canlı görüntüye erişim ve iki yönlü konuşma sağlayan bazı ev tabanlı özelliklere sahip. Saat ayrıca uzaktan kumanda olarak da kullanılabilir ve Google TV’de duraklatmanıza, sesi değiştirmenize veya yeni bir kanala geçmenize olanak tanıyorr. Bir Pixel telefonunuz varsa, saatiniz kamerasını kontrol edebilir, bir not kaydedebilir ve Google Haritalar’a erişebilir.

google pixel watch 3

41 mm Google Pixel Watch 3, ABD’de 349 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. 45 mm versiyonun ABD’deki başlangıç fiyatı ise 399 dolar olarak belirlendi.