Teknoloji

Wear OS 5, Google Pixel Watch 3’ün özellikleri hakkında ipucu veriyor

google pixel watch 3

Google’ın Wear OS 5 için hazırladığı Geliştirici Ön İzlemesi, yakın dönemde akıllı saatlere eklenecek yeni özellikler hakkında ipucu veriyor. Gelecek ay tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan Google Pixel Watch 3 de bu özelliklerin kullanıcıların karşısına çıkacağı ilk ürünlerden biri olacak.

Wear OS 5’in getirdiği yeni özellikler arasında ultra geniş bant ve Bluetooth LE Audio desteği öne çıkıyor. Ultra geniş bant desteği, daha önce Wear OS 5 hakkında yayınlanan haberlerde bahsedilen özelliklerden birisiydi. Bu özellik sayesinde saat üzerinden akıllı telefon kilidini açmak ve saatin daha doğru konum takibi yapabilmesi mümkün olacak.

Bluetooth LE Audio desteği ise akıllı saatlerde hâlihazırda mevcut olmayan ve ilk kez Pixel Watch 3 ile sunulacak bir özellik olabilir. Nesnelerin İnterneti için hazırlanan bir Bluetooth protokolü olan Bluetooth LE Audio, küçük pilleri olan akıllı giyilebilir ürünleri hedefliyor. Ancak Bluetooth LE tek başına ses verilerini taşıyamıyor. Dolayısıyla akıllı saatler bu protokolü yalnızca telefona bağlanmak için kullanıyor.

Bluetooth LE Audio desteği, giyilebilir cihazların kulaklığınıza bağlanmasına ve müzik akışı yapmasına olanak tanıyor. Üstelik protokol aynı anda birden fazla cihaza bağlanabilme ve müzik yayını yapabilme yeteneğine sahip. Temel olarak, akıllı saatlerini hareket halindeyken müzik akışı için kullanan kişiler, pil ömrünü koruyacağından BT LE Ses protokolünden büyük ölçüde faydalanacaktır.

Google Pixel Watch 3, Bluetooth LE Audio desteği sunan ilk akıllı saat olabilir

Bluetooth LE Audio protokolü, akıllı telefon ve kulaklıklar tarafından uzun süredir destekleniyor. Pixel Watch 3, bu desteği sunan ilk akıllı saat olarak yakında resmiyet kazanacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER