Teknoloji

Google’dan yapay zekâ tabanlı görüntü oluşturma uygulaması: Pixel Studio

google pixel studio

Google, Pixel 9 etkinliğinde Pixel Studio adını taşıyan yapay zekâ tabanlı yeni bir görüntü oluşturma uygulamasını duyurdu. Şirket, uygulamanın her Pixel 9 cihazında önceden yüklenmiş olarak geleceğini açıkladı.

Apple’ın iOS 18’de kullanıma sunulacak olan Image Playground uygulamasına çok benzeyen Pixel Studio, bir komuttan görüntü oluşturmayı mümkün kılıyor. Kullanıcılar, komut kutusunu kullanarak öğeleri ekleyip çıkararak ve resmin hissini veya stilini değiştirerek görüntüleri daha sonra düzenleyebiliyor.

Sahnedeki demo sırasında bir şenlik ateşi resmi yavaş yavaş Golden Gate Köprüsü ve arka planda havai fişeklerle bir plaj buluşması davetiyesine dönüştü. Piksel sanat stilinde oluşturulan bu görselin üzerine üzerine sunucunun arkadaşlarının davetiye detayları ve çıkartmaları yapıştırıldı. Bu özellik cihaz içi yapay zekâyı ve Google’ın bulut tabanlı Imagen 3 metinden resme modelini kullanıyor ve çalışması için internet bağlantısı gerekiyor.

google pixel studio

Google Pixel Studio dışında başka yapay zekâ yetenekleri de sunuyor

Bu özellik, Google’ın Pixel telefonlar için kullanıma sunduğu diğer yapay zekâ yeteneklerine katılıyor. Örneğin, Microsoft’un Geri Çağırma özelliği gibi davranan yeni Pixel Screenshots özelliği, sürekli ekran görüntüsü almak yerine her birini manuel olarak almanızı sağlıyor.