Teknoloji

Google Pixel Fold 2 sızıntısı değişen tasarımı gösteriyor

google pixel fold 2

Katlanabilir Google Pixel Fold 2 hakkındaki haberler bu hafta itibarıyla artmış durumda. Kısa süre önce Google’ın telefonu Tensor G3 yerine Tensor G4 işlemciyle sunacağı iddiası gündeme gelmişti. Bu iddiaya bağlı olarak, Pixel Fold 2’nin ekim ayında Pixel 9 ve Pixel 9 Pro ile birlikte tanıtılabileceği de öne sürülmüştü. İlk Pixel Fold, geçtiğimiz mayıs ayında gözler önüne çıkmıştı. Şimdi de Pixel Fold 2 için hazırlanan prototiplerden birine ait olduğu söylenen bir fotoğraf internette boy gösterdi.

Söz konusu görselde iki farklı nokta hemen dikkat çekiyor. Bunlardan ilki, kamera modülünün oldukça değişik bir tasarıma sahip olması. Orijinal Pixel Fold’da kamera modülü Pixel serisinin güncel üyelerine benzer bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Pixel Fold 2 prototipinde ise kamera modülünün panelin sol üst tarafına taşındığı ve şeklinin de biraz daha kareye yaklaştığı görülüyor.

Pixel Fold 2’nin kapak ekranının selefine kıyasla daha uzun ve dar olması da dikkat çekiyor. Bu sayede mevcut Pixel Fold’un geniş kapak ekranından kaynaklanan sorunların da ortadan kalkacağı tahmin ediliyor.

Google Pixel Fold 2 ile iç ekran da değişecek

İç ekranı ise görmek mümkün olmuyor. Ancak sızıntının kaynağında ön kameranın ekranın sağ üst köşesindeki deliğe yerleştirildiği belirtiliyor. Telefonun inceldiği, ancak ekrandaki kırışıklığın hâlâ oldukça fark edilebilir seviyede olduğu da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Yine de, henüz tek bir sızıntı olduğu için bu görsele biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Google Pixel Fold 2 büyük ihtimalle ekim ayında tanıtılacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde telefonla ilgili daha fazla haber duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER