ManşetlerTeknoloji

Google Pixel ailesi için Android 15 dağıtımına ekim ayında başlayacak

google pixel 9

Google Pixel 9 serisi iki hafta önce Android 14 işletim sistemiyle tanıtılmıştı. Duyurunun ardından akıllara gelen ilk sorulardan biri bu serinin ne zaman Android 15 ile güncelleneceği olmuştu. Yeni bir iddiaya göre, şirket ekim ayında Pixel ailesi için Android 15 dağıtımına başlayacak. Sürecin başlamasının ayın ortalarını bulabileceği belirtiliyor.

Google’ın Android 15’in kaynak kodunu gelecek hafta yayınlayacağı iddiasına rağmen böyle bir söylentinin çıkmasının dikkat çekici olduğu söylenebilir. Geleneksel olarak, kaynak kodunun yayınlanma günü aynı zamanda Pixel ailesi için yeni Android sürümünün dağıtımının başladığı gündü.Ancak bu durum son zamanlarda değişti ve Pixel ekibi, tamamen hazır olana kadar güncellemeleri düzenli olarak askıya aldı.

Böylelikle şirket yeni Pixel özelliklerinin pazarlama sürecini tamamlamak, değişiklikleri test etmek ve son dakika hatalarını düzeltmek için daha fazla zaman kazanıyor. Şirket geçtiğimiz yıl da Pixel ailesi için Android 14 dağıtımını ertelemişti. Benzer bir durum yeniden tekrarlanacağa benziyor.

Google Pixel serisi için Android 15 dağıtımını kararlılığı geliştirmek için erteledi

Google’ın Pixel ailesi için Android 15 dağıtımını da kararlılığı geliştirmek adına böyle bir karar aldığı söyleniyor. Şirketin ekim ayı itibarıyla bu sorunları düzeltip düzeltmeyeceğini görmek için beklemek gerekiyor.