Teknoloji

Google Pixel 9a, daha pahalı bir cihazdan alınan ana kamera ile gelecek

google pixel 9a

Google Pixel 9a, mart ayında piyasaya sürülmesi beklenen cihazlardan biri. Daha önce sızdırılan bazı render görsellerinde, telefonun dikkat çeken bir özelliği olarak kamera barının eksikliği öne çıkmıştı.

Yeni bir iddiaya göre, Pixel 9a, seleflerinde kullanılan 64 MP ana kamerayı terk ederek, Google’ın en pahalı akıllı telefonu olan Pixel 9 Pro Fold’da yer alan 48 MP’lik kamera birimini kullanacak. Pixel 9 Pro Fold, katlanabilir bir cihaz olarak en üst düzeyde bir kamera performansı vaat etmese de, yine de Pixel a serisinde daha önce kullanılan kameralardan daha iyi bir çekim deneyimi sunması bekleniyor.

Pixel 9a modelinde ana kamera değişikliğine gidilse de, ultra geniş açılı kameranın Pixel 8a’da kullanılan 13 MP’lik birimle aynı olacağı söylentiler arasında. Benzer şekilde, ön kamerada da herhangi bir yenilik yapılmadığı belirtiliyor.

Google Pixel 9a “Add Me” özelliğiyle gelecek

Buna ek olarak, Pixel 9a, ilk kez Pixel 9 serisiyle tanıtılan “Add Me” özelliğini de içerecek. Bu özellik, yapay zeka kullanarak bir fotoğrafa sonradan eklenmenize olanak tanıyor. Aile ve arkadaşlarınızla çekilen bir karede yer alabilmeniz için bir yabancıya ihtiyaç duymadan fotoğrafa dahil olmanızı sağlıyor. “Add Me” özelliği, Pixel 9 Pro Fold, Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL gibi modellerde de kullanıma sunulmuştu.

Google Pixel 9a’nın bu yeni kamera ve yazılım özellikleriyle Pixel a serisinin çıtasını bir adım daha yukarı taşıması bekleniyor. Ne var ki, bu değişikliklerin cihazın genel performansına nasıl etki edeceği, çıkış tarihi yaklaştıkça daha net bir şekilde anlaşılacak.