Teknoloji

Google Pixel 9a sızıntısı telefonu farklı açılardan gösteriyor

google pixel 9a

Google Pixel 9 serisini iki hafta önce tanıtmıştı. Seride Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL ve Pixel 9 Pro Fold modelleri bulunurken, Pixel 9a modeli tanıtılmamıştı. Yeni bir sızıntı, Google Pixel 9a modeline de bakmayı sağlıyor.

Ön taraftan bakıldığında Pixel 9a’nın tanıtımı yapılan diğer Pixel 9 modellerine benzediği görülüyor. Düz ekranın üstünde ön kameranın yerleştirildiği yuvarlak kamera deliği bulunuyor. Ekran çerçevesi Pixel 9 ve Pixel 9 Pro modellerine kıyasla daha kalın olsa da, bunun şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Zira Pixel 8a’nın ekran çerçevesi de diğer Pixel 8 modellerine kıyasla kalındı.

Pixel 9a da Pixel 9 gibi alüminyum kenarlara sahip gibi görünüyor. Mat arka panel kaplaması konusunda da bir değişiklik söz konusu değil. SIM yuvası, USB-C portu ve hoparlör hepsi altta yer alıyor. 9a’nın arkasında, çift kamerayı barındıran küçük bir kamera çubuğu ve sensörlerin etrafında neredeyse arkaya tam oturan parlak bir halka bulunan tamamen cam bir alan bulunuyor.

Google Pixel 9a yılın sonuna doğru resmiyet kazanacak

Yeni sızıntıya göre, Pixel 9a yılın sonlarına doğru resmiyet kazanacak. Akıllı telefon için aralarında gümüş ve siyahın da olduğu dört renk seçeneği sunulacak. Pixel 9a’nın kalbinde de Tensor G4 işlemcinin olacağı söyleniyor.