Teknoloji

Google Pixel 9 serisinde parmak izi tarayıcısını yenileyecek

google pixel 9

Google Pixel 9 serisini beklenenden iki ay erken şekilde 13 Ağustos’ta tanıtacak. Bu stratejinin sızıntıları engellemek amacıyla seçildiği düşünülse de, sürekli olarak yeni sızıntıların gelmesi, eğer buysa, planın çalışmadığını gösteriyor.

Yeni bir sızıntıya göre; Pixel 9, Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL modellerinin tamamında ekranın içine yerleştirilmiş ultrasonik parmak izi tarayıcısı bulunacak. Şimdiye kadarki Pixel serisi telefonlarda yine ekranın içine yerleştirilmiş optik parmak izi tarayıcısı tercih edilmişti. Bu noktada Google’ın Samsung’un Galaxy S24 serisiyle aynı parmak izi tarayıcısına yöneldiği anlaşılıyor.

3D Sonic Gen 2 sensör, Qualcomm tarafından üretiliyor. Ultrasonik sensörlerin, baskınızı taramak için ekranın parmağınızın dokunduğu kısmını aydınlatmasına gerek kalmıyor. Ayrıca genellikle optik olanlardan daha hızlı ve daha güvenilir şekilde çalışıyor. Dolayısıyla bu ileriye doğru atılmış iyi bir adım olarak tanımlanabilir. Ultrasonik sensörler parmağınız ıslak olduğunda da çalışır.

Google Pixel 9 Pro Fold’da parmak izi tarayıcısı kenara entegre edilecek

Aynı sızıntıya göre, katlanabilir ekranlı Pixel 9 Pro Fold modelinde ise yine kenara entegre edilmiş parmak izi tarayıcısı kullanıcıları karşılayacak.