ManşetlerTeknoloji

Google Pixel 9 Pro ve Pro XL, Tensor G4 işlemci ve güçlü yapay zekâ deneyimiyle geliyor

google pixel 9 pro

Google Pixel 9 Pro ve Pro XL, bugün düzenlenen Made by Google etkinliğinde resmen gözler önüne çıktı. İnternet devi, ilk defa Pro telefonlarını birden fazla model seçeneğiyle sunuyor.

Pixel 9 Pro 6.3 inç, Pixel 9 Pro XL ise 6.8 inç ekranla geliyor. İki telefonda da 120 Hz “Super Actua” olarak adlandırılan ekran mevcut. Pixel 9 serisi, özellikle kameraya odaklanan Pixel 8’e göre rafine bir tasarıma sahip olup güncellenmiş bir kamera çubuğu ve şık, dayanıklı bir tasarımla geliyor. Düz kenarlar ve mat yüzeylere sahip telefonlar için dört renk seçeneği sunuluyor. Bunlar Obsidiyen, Porselen, Fındık ve Gül Kuvars adını taşıyor.

İki akıllı telefonun kalbinde de Tensor G4 işlemci bulunuyor. Multimodality ile Gemini Nano’nun yerel olarak çalışmasını sağlayan bu yeni işlemci ile Pixel 9 Pro metin, görüntü ve sesleri analiz edebiliyor. Tensor G4’e 16 GB RAM eşlik ederken, depolama alanı seçenekleri 128, 256, 512 GB ve 1 TB olarak sıralanıyor.

Pixel 9 Pro’da 4700 mAh, Pixel 9 Pro XL’de ise 5060 mAh pil mevcut. 45W hızlı şarj desteği sayesinde sadece 30 dakika içinde iki telefonun pilinin de yüzde 70 oranında dolabildiği de Google’ın verdiği bilgiler arasında yer alıyor.

Pixel 9 Pro ve Pro XL, “Google AI” başlığı altında bir dizi AI özelliği sunuyor. Bunlar arasında, gelişmiş sesli asistanla “serbestçe akan bir sohbet” yapmanıza olanak tanıyan Gemini Live da yer alıyor. Özellik ayrıca doğrudan cihazınızla veya Pixel Buds aracılığıyla eller serbest komutları kullanırken deneyimi özelleştirmek için 10 yeni ses içeriyor.

P

Pixel 9 serisine özel yeni resim düzenleme uygulaması Pixel Studio da telefonlarda kullanıcıları bekliyor. Imagen3 metinden resme modelini kullanarak, fotoğraflara ve indirdiğiniz resimlere yaratıcı bir dokunuş katmak için komutları kullanarak resimler oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

google pixel 9 pro

Google, Pixel 9 Pro ve 9 Pro XL’de geliştirilmiş Net Arama özelliğinin yanı sıra, 30 saniye veya daha uzun süren aramaları kapattığınızda size son telefon görüşmenizin özel bir özetini ve tam metnini gönderen yeni Arama Notları özelliğini de öne çıkarmayı ihmal etmiyor.

Pixel Screenshots isimli özellik ise kaydedilmiş ekran görüntülerinizden herhangi birinden bağlamı çekmek için Gemini ve diğer cihaz içi algoritmaları kullanıyor. Örneğin, “Ali’nin Wi-Fi şifresi neydi?” sorusu bu özellik sayesinde Pixel 9 Pro tarafından yanıtlanıyor.

Pixel 9 Pro ve Pro XL, ABD’de uydu SOS desteği de sunacak. Söz konusu özellik, düşük yörüngeli uydulara bağlanarak ve bu bağlantıları etkinleştirerek hücresel servisin sınırlı veya mevcut olmadığı alanlarda uydu aracılığıyla acil servislerle iletişim kurmayı sağlıyor. Bu özellik ilk iki yıl boyunca ek ücret ödemeden ve operatör sınırlaması olmadan kullanılabilecek.

Pixel 9 serisinde yapay zekâ desteğiyle daha da doğru hava durumu tahminleri sunan yepyeni bir Pixel Weather uygulaması da mevcut. Yerel olarak çalışan Gemini Nano, başlangıçta veya gün içinde özel AI hava durumu raporları da hazırlayabilecek.

google pixel 9 pro

Pixel 9 serisi Android 14 yüklü olarak geliyor. İki akıllı telefon da 7 yıl boyunca işletim sistemi güncellemeleri ve yeni özellikler alacak. Android 15’in de önümüzdeki aylarda dağıtılması bekleniyor.

Güncellenen Kamera Çubuğu, Pixel 9 Pro ve Pro XL’deki aynı kamera sistemlerini taşıyor. Her biri 50 MP ana sensör, 48 MP ultra geniş ve 30x’e kadar çıkabilen geliştirilmiş 48 MP 5x telefoto zum lensiyle birlikte geliyor. Ön tarafta ise 42 megapiksel kamera kullanıcıları karşılıyor.

Google Pixel 9 Pro ve Pro XL için ne kadar ödemek gerekiyor?

Google Pixel 9 Pro 999 dolardan, Pixel 9 Pro XL ise 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Pixel 9 Pro XL 22 Ağustos’ta Pixel 9 Pro ise 4 Eylül’de kullanıcılarla buluşacak.