ManşetlerTeknoloji

Google Pixel 9 daha güçlü işlemci ve daha iyi kamerayla resmiyet kazandı

google pixel 9

Google Pixel 9 Pro, Pro XL ve Pro Fold modelleriyle birlikte standart Pixel 9 modelini de gözler önüne çıkardı. Pixel 9 selefine kıyasla daha düşük bir rütbe taşıyor gibi görünse de, tanıdık bir tasarım içinde güçlü bir deneyim vadetmeyi sürdürüyor.

Pixel 9’da 6.3 inç büyüklüğünde 120 Hz OLED ekran kullanıcıları bekliyor. Optik parmak izi sensöründen ultrasonik bir sensöre geçiş yapan Google, ekranın maksimum parlaklık değerini de 2000 nit seviyesinden 2700 nite yükseltti.

Ekran büyüklüğündeki küçük artış, Pixel 9’u geçtiğimiz yıl çıkan selefine kıyasla daha büyük hâle getirse de, akıllı telefon yine de diğer Android muadillerinin arkasında kalıyor. Pixel 9’un Pro versiyonla aynı boyutları paylaştığını belirtmekte de fayda var.

Pixel 9’da Pro modellerden farklı olarak iki arka kamera bulunuyor. Standart ana kameraya ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Bu kameralarda Pro versiyonla aynı sensörler ve donanımlar bulunurken, tek fedakarlık telefoto kamera tarafında yapılmış oluyor. 50 megapiksel ana kameraya 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Ön tarafta ise 10.5 megapiksel kamera kullanıcıları bekliyor.

Telefonun kalbinde yine Tensor G4 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 12 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor. Tensor G4 işlemci ve 12 GB RAM’in varlığı, Google’ın Gemini Nano adıyla sunduğu yapay zekâ yeteneklerinin işlemesi için büyük önem taşıyor.

google pixel 9

Akıllı telefon kutusundan Android 14 ile çıkacak ancak kısa süre içinde Android 15 ile güncellenecek. Google bu model için de 7 yıl boyunca güncelleme garantisi veriyor. Pixel 9’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 45W şarj destekli 4700 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Google 30 dakikalık bir şarj işleminin telefonun pilini yüzde 55 oranında dolduracağı bilgisini paylaşmayı da ihmal etmedi.

Google Pixel 9 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Google Pixel 9 için Porselen, Şakayık, Kış Yeşili ve Obsidyen olmak üzere dört renk seçeneği sunuyor. ABD’de 799 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olan telefon, 22 Ağustos itibarıyla kullanıcılarla buluşacak.