Teknoloji

Google Pixel 9 serisi, Galaxy S24 serisinden daha iyi ekranlarla gelecek

google pixel 9 pro xl

Google Pixel 9 serisi telefonlarını ağustos ayında tanıtacak. Yeni telefonlarla ilgili pek çok detay, sızıntılar sayesinde görülmüştü. Bunların en yenisi, akıllı telefonların ekran özelliklerine ışık tutuyor.

Google’ın Pixel 9 serisinde kullanacağı M14 OLED ekranları Samsung Display’den alacağı ve bu panelin iPhone 16 serisinde de tercih edildiği söyleniyor. Güney Kore kaynaklı haberlerde Pixel 9 serisinin üç üyesinin ve Pixel Fold 2 modelinin yeni ekran teknolojisinden yararlanacağı belirtiliyor.

S

M14, Samsung’un en yeni OLED ekran materyali olma özelliğini taşıyor. Galaxy S24 serisinde ise M13 OLED ekranlar bulunuyor. M14’ün en iyi parlaklığa ve en uzun kullanım ömrüne sahip olduğu belirtilirken, eski ekran materyallerinin güç tüketiminde verimliliğine odaklandığına dikkat çekiliyor.

Google Pixel 9 daha parlak ekranlarla mı gelecek?

Mevcut bilgiler ışığında Pixel 9 serisinde Galaxy S24 serisine kıyasla daha parlak, daha uzun ömrülü ve/veya daha verimli ekranların yer alacağı söyleniyor. Yine de, yeni malzemenin daha parlak ekranın garantisini vermediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER