Teknoloji

Google Meet’te görünümünüze zarif dokunuşlar ekleyen yenilikler

google meet

Google Meet, kullanıcılarının çevrimiçi toplantılarda daha iyi görünmeleri için “yüz güzelleştirme” filtreleri sunmaya başlıyor. İlk olarak mobil uygulamada kullanıma sunulan bu özellik, şimdi de Google Meet’in web uygulaması için devreye alınıyor. Kullanıcılar, “hafif” ve “pürüzsüz” olmak üzere iki farklı filtreden birini seçebilir. Google’ın belirttiğine göre hafif filtre, cilt tonunu çok hafif şekilde iyileştirirken, göz altlarını aydınlatma ve göz beyazlarını parlaklaştırma gibi etkiler sunuyor. Pürüzsüz filtre ise bu etkileri biraz daha belirgin hale getiriyor.

Google tarafından sağlanan bir GIF’e göre, sunulan filtreler Snapchat gibi platformlardaki gibi dramatik değişiklikler yapmıyor. Bunun yerine, filtre kullanılmıyormuş gibi doğal bir görünüm sağlayacak şekilde hafif etkiler uyguluyor. Bu dokunuşları uygulamak için Meet’te “Görünüm efektlerini uygula” ayarına gidip, “Portre dokunuşunu” açık veya kapalı duruma getirebilir ve tercih ettiğiniz filtreyi seçebilirsiniz.

google meet

Google Meet’in portre dokunuşu özelliği cuma gününden itibaren kullanıma sunuluyor, ancak sadece belirli ücretli planlara sahip kullanıcılar tarafından erişilebilir olacak. Bu planlar arasında Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus ve Teaching & Learning Upgrade bulunuyor. Google One ve Google Workspace Individual aboneleri de portre dokunuşlarına erişim sağlayabilecek.

Google, video konferans alanında yüz filtresi gibi özellikleri sunmada biraz geç kaldı. Rakipleri Zoom ve Microsoft Teams gibi platformlar, kullanıcıların görünümlerini daha dramatik şekillerde değiştirebilecekleri özellikleri zaten sunuyor.

Google Meet ile toplantılarınızda fark yaratın

Google Meet’in bu yeni özelliği, kullanıcıların çevrimiçi toplantılar sırasında kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamayı amaçlıyor. Sunulan filtreler, kullanıcıların doğal güzelliklerini ön plana çıkarırken, küçük kusurları nazikçe gizleyebilir. Bu da özellikle profesyonel iş toplantıları sırasında kendine güveni artırabilir. Google’ın bu adımı, pandemi döneminde ve sonrasında artan çevrimiçi toplantı ihtiyacına yanıt olarak görülebilir ve kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmeyi hedefliyor.