Teknoloji

Google Meet’in yapay zeka destekli not alma özelliği dağıtıma çıktı

google meet

Google Meet yapay zeka destekli “benim için not al” özelliğini Gemini Enterprise, Gemini Education Premium veya AI Meetings & Messaging eklentilerine sahip Google Workspace müşterileriyle buluşturmaya başladı.

Bu özellik Meet’in transkripsiyon aracına benziyor, ancak herkesin söylediklerini otomatik olarak yazıya dökmek yerine konuştuklarını özetliyor. Google bu özelliği ilk olarak 2023 Cloud Next konferansında duyurmuştu.

Google’ın yeni özelliği, ne yazık ki, şu anda yalnızca konuşulan İngilizce’yi destekliyor. Ancak önemli bir toplantıyı kaçırmayı daha az stresli hale getirebilir gibi görünüyor. Bu özellik otomatik olarak bir Google Dokümanı’na notlar alıyor ve toplantı bittikten sonra bu dosyayı takvim etkinliğine ekliyor, böylece daha sonra bunlara başvurabiliyorsunuz. Ayrıca bu Google Dokümanı toplantı düzenleyicisine ve özelliği açan diğer herkese gönderiliyor.

Yeni Google Meet özelliğinin dağıtımının 10 Eylül’e kadar tamamlanması hedefleniyor

Google, yeni özelliğinin toplantılara gecikenlere kaçırdıklarının özetini sunacağını da söylüyor. Böylece katılabildiğinizde hızla yetişebilirsiniz ve kimse kendini tekrarlamak zorunda kalmayacak. Google Meet’in kayıtlarını ve transkript aracını aynı anda kullanırsanız, bu dosyalara bağlantılar da toplantı notlarıyla aynı Google dokümanında sunulacak.

G

Google, 10 Eylül 2024’e kadar tüm Google Workspace müşterilerine dağıtımı tamamlamayı hedefliyor. Ancak Google Meet’in yeni özelliğinin ne kadar doğru çalışacağı konusunda şimdilik bir garanti vermek mümkün değil.