Google, Meet video konferans yazılımını daha fazla cihaza yaymaya ve Meet için tasarlanan donanımı Zoom ile daha uyumlu hâle getirmeye çalışıyor. Çarşamba günü şirket, ChromeOS’te düzgün şekilde çalışan Meet’in kurumsal sürümünün Android ile çalışan cihazlara geleceğini duyurdu.
Yukarıda belirtilen ikinci yenilik, öncelikle Poly ve Logitech markalı cihazlarla gelecek. Google yıllardır, toplantılara katılmak veya toplantıları yönetmek için dokunmatik ekrana dokunmanıza izin veren yönetim kurulu ve toplantı odaları için özel Google Meet donanımı satıyor. Zoom gibi diğer video konferans hizmetleri için tasarlanmış bu cihazlar ve bunlara benzer diğerleri için sunulan imkanlar genişliyor.
Hem Logitech hem de Poly, soundbar görünümüne sahip olan, üzerinde bir dizi hoparlör, mikrofon taşıyan, kameraları bulunan ve yüksek fiyatlı cihazlarla toplantı deneyimini en iyi hâle getirmeyi hedefleyen sistemler satıyor. 2023’ten itibaren bu cihazlar, özellikle Logitech Rally Bar ve Rally Bar Mini ile Poly Studio X ailesi Google Meet çalıştıran Android tabanlı bir cihazla kullanma seçeneğine sahip olacak. Meet’i bu cihazlardan bazılarıyla kullanmak daha önce mümkündü, ancak teorik olarak doğal olarak desteklenmiş bir deneyim daha iyi olacaktır.
Google Meet Zoom Rooms sistemiyle uyumlu hâle geliyor
Ayrıca Google, Meet’in kurumsal sürümüne benzer bir nitelik taşıyan, Zoom’un Rooms sistemiyle birlikte çalışabilirliği de duyurdu. Bu, kişilerin Zoom Rooms aramaları yapmak için Meet donanımlarını kullanabilecekleri ve Zoom donanımına sahip kişilerin Meet’i kullanabileceği anlamına geliyor. Şirketin blog yazısına göre, bu yıl içinde kullanıma sunulacak olan birlikte çalışabilirlik özelliği; başlangıçta Acer, Asus ve Lenovo gibi tüm ChromeOS tabanlı Meet cihazları tarafından desteklenecek. Zamanla diğer Meet cihazlarını da kapsayacak. Meet, tüm platformlardaki tüm Zoom Rooms sistemleriyle birlikte çalışabilecek.
Google’ın mesajlaşma ürünlerine yönelik stratejisi gerçekten kafa karıştırıyor. Bireysel ürünlerin pek de kolay ayırt edilemediği bir ortamda kurumsal ürünleri anlamak daha zor oluyor. Yine de şirket, Meet’i platformdan bağımsız bir yere getirerek ve diğer şirketlerin hizmetlerinin Meet donanımında çalışmasına izin vererek işleri daha basit hâle getirmeyi hedefliyor.