Teknoloji

Google Meet’i yeni arayüz ve özelliklerle güncelliyor

google meet

Google Meet uygulaması görüşmeler için tasarlanmış yeni özellikler kazanıyor. Duo’nun yerine birkaç yıl önce kullanıma sunulan görüntülü görüşme uygulaması Meet, hem kurumsal toplantıları hem de kişisel görüşmeleri yönetmek için tasarlanmıştı. Önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan güncelleme, uygulamanın kişisel tarafına odaklanıyor. Yenilenen arayüzle birlikte sadece kurumsal toplantılarda mevcut olan arama içi mesajlaşma gibi özellikler de tüm kullanıcılara açılıyor.

Bu son güncellemeyle, çağrı kullanıcı arayüzü toplantı arayüzüne daha çok benzeyecek ve çağrı kontrolleri daha kolay erişilebilir hâle gelecek. Buna ek olarak görüşme içi mesajlaşma özelliğiyle arka planda dedikodu yapmak da kolaylaşacak. Emoji reaksiyonları grup görüşmelerinde kullanılabilir hâle gelirken, arka planlar ve efektler de bir arada kullanılabilecek. Buna ek olarak, görüşmelerde ekran paylaşımı da yapılabilecek.

Google Meet görüşmeleri PC ve Android arasında kolayca taşınabilecek

Artık insanlar çevrimiçi görüşmelerde yüzlerini gösterme konusunda 2020’de olduğu kadar istekli değil. Bu amaçla Google, daha büyük düğmelerle daha iyi bir yalnızca ses deneyimi için mobil uygulama arayüzünü güncelliyor. Şirket ayrıca, bir görüşmeyi PC’nizden Android telefonunuza veya tabletinize kolayca geçirebileceğinizi iddia ediyor.

google meet

Google bu güncellemeyle Duo ve Meet’in birleştirilmiş hâlini düşük bir hızla kullanıma sunmasında bir adım daha atıyor. Yeni sürümün dağıtımının da yavaş bir tempoyla ilerleyeceği belirtilirken, yeni özelliklerin bir görüşmede kullanılabilmesi için karşı tarafın güncel sürüme geçmiş olması gerekiyor.