ManşetlerTeknoloji

Google I/O 2024 açılış konuşması saat kaçta ve nasıl izlenir?

google i/o 2024

Google’ın en büyük yıllık etkinliği olan Google I/O, bu yıl 14 Mayıs Salı günü ABD Kaliforniya’da bulunan Mountain View şehrinde büyük bir heyecanla kapılarını aralayacak. Katılımcılar ve teknoloji tutkunları artık son hazırlıklarını tamamladı, birçok yenilikçi ürün ve gelişmenin duyurulmasını sabırsızlıkla bekliyor. Bu makalede Google I/O 2024 Türkiye saatiyle saat kaçta, açılış konuşmasını canlı izleme yolları nedir, gibi soruların yanıtlarına bakıyoruz.

Google I/O 2024 nasıl izlenir?

Google I/O 2024’ün açılış konuşmasına resmi web sitesinden veya YouTube üzerinden canlı olarak erişilebilecek. Ayrıca, Amerikan İşaret Dili yorumuyla canlı yayın da sunulacak, böylece daha geniş bir izleyici kitlesi etkinliği takip edebilecek.

Google I/O 2024 saat kaçta başlayacak?

Etkinliğin açılış konuşması büyük duyurularla dolu olacak ve Türkiye saati ile 20:00’da başlayacak. Bu, teknoloji meraklılarının ve profesyonellerin mutlaka takvimlerinde işaretlemesi gereken bir saat olarak dikkat çekiyor. Eğer yenilikler sizin de ilginizi çekiyorsa, şimdiden bu saati takviminizde işaretlemeyi unutmayın.

Google I/O 2024’te neler bekliyoruz?

Google I/O, her zaman olduğu gibi birçok yeniliği ve teknolojik ilerlemeyi beraberinde getiriyor. Bu yıl beklentiler arasında, şubat ayında geliştirici ön izleme aşamasında sunulan Android 15’in resmi olarak piyasaya sürülmesi bulunuyor. Bu sürüm, önemli yeni özellikler sunmamakla birlikte, gizlilik ve güvenlik konularını önceliğe alıyor, geliştiriciler ve yaratıcılar için daha iyi destek sağlıyor ve uygulama performansını optimize ediyor. Ancak, bu etkinlik Google I/O olduğu için, henüz kamuoyuna duyurulmamış yeni bir özelliğin veya özelliklerin açıklanma ihtimali her zaman mevcut.

Ayrıca Google, etkinlik sırasında hızla gelişmekte olan yeni nesil yapay zekâ platformu Gemini ile ilgili güncellemeleri de açıklayabilir. Gemini platformu, yeni özellikler ve iyileştirmelerle hızlı bir evrim geçiriyor.

Google Pixel 9 ve Google Pixel Watch 3’ün bu etkinlikte duyurulması beklenmiyor. Bu ürünler genellikle Google’ın sonbaharda yaptığı güncellemelerle tanıtılıyor. Google Pixel Fold 2 ise daha fazla bir muamma olarak karşımıza çıkıyor. Bu yılki I/O’da bir ön gösterim sağlanabilir ancak Google, yeni katlanabilir cihazı hakkında konuşmak için sonbaharı bekleyebilir.

Son olarak, Google beklenenden biraz daha erken zamanda, yurt dışında 7 Mayıs Salı günü piyasaya sürülen Google Pixel 8a hakkında etkinlikte bilgi verebilir. Yeni bütçe dostu telefon, yurt dışında resmen ön siparişe açıldı ve Google I/O’nun ilk günü olan 14 Mayıs Salı günü sevkiyatları başlayacak.

Sonuç olarak Google I/O 2024, teknoloji dünyasında önemli yeniliklerin ve duyuruların yapılacağı bir platform sunuyor. Bu, hem endüstri profesyonelleri hem de teknoloji meraklıları için kaçırılmaması gereken bir etkinlik olarak yılın en çok beklenenleri arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER