Teknolojik ürünleri parçalarına ayırarak hem ürünlerin iç yapısını hem de kolay tamir edilip edilemediklerini görmeyi sağlayan iFixit’in son konuğu Google Home oldu. iFixit’in çalışmaları, akıllı telefon tamirinin her geçen gün biraz daha zorlaştığını gösteriyor. Ancak Google’ın küçük ev cihazı için aynı şekilde konuşmak mümkün değil. Google Home iFixit testinden yüksek bir tamir edilebilirlik puanı alsa da, işlemi zorlaştıran bazı küçük engellerin varlığına dikkat çekildi.
iFixit, Google Home’a tamir edilebilirliği için 10 üzerinden 8 puan verdi. Ekibin parçalara ayırma işlemi sırasında zorlandığı tek nokta ise cihazın kapasitif dokunma panelini plastik kaplamanın içinden çıkarmak oldu. Söz konusu panel, Home’un yüzeyinin dokunmatik kontrol yetenekleri kazanmasını sağlıyor. Parçalara ayırma işlemi, panelin cihazın kaplamasına oldukça yoğun miktarda yapışkanla tutturulduğunu gösteriyor.
Bunun dışında cihazın derinliklerine inmek, doğru araçlara sahip olanlar için, oldukça kolay bir işlem gibi görünüyor. Söz konusu doğru araçlar ise T6 ve T8 Torx tornavidalar, bir çift cımbız ve iFixit’in özel iOpener setinden oluşuyor. Home, iFixit’in tamir edilebilirlik testinde 10 üzerinden 7 puan alan rakibi Amazon Echo’yu geride bırakmayı başarıyor.
Google Home iFixit testinden modüler tasarımı sayesinde yüksek puan aldı
Google Home’un iFixit’ten yüksek tamir edilebilirlik puanı almasında modüler tasarımının da önemli rol oynadığı belirtiliyor. Modüler tasarım sayesinde gerektiği zaman bir parçayı çıkartıp değiştirmek mümkün oluyor. Home’un az sayıda hareketli parça kullanması da, yaşanması muhtemel sayıları aşağıya çekiyor. iFixit’in işlemi, Google Home’da geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Chromecast’te bulunan pek çok bileşenin yer aldığını da gösteriyor. Bu konudaki bilgiler, Home’un tanıtılmasından kısa süre sonra gün yüzüne çıkmıştı.