ManşetlerTeknoloji

Google Haritalar iPhone ve CarPlay’de hız göstergesi ve sınırını gösterecek

google haritalar iphone

Google Haritalar iPhone uygulamasında artık hız göstergesi ve hız sınırını görmek mümkün olacak. Bu desteğin Google Haritalar’ın CarPlay deneyimini kapsadığını da en baştan belirtmekte fayda var.

Söz konusu özellikler Android’e bundan beş yıl önce eklenmişti. Dolayısıyla iPhone’a gelişlerinin bir hayli gecikmeli olduğu rahatlıkla söylenebilir. Yine de, bunun iPhone sahipleri için faydalı bir ekleme olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Kullanıcıların bunun bir Google uygulaması olduğunu akıllarından çıkarmamasında fayda var. Zira bu durum dağıtımın tüm kullanıcılara ulaştırılmasının birkaç hafta sürebileceği anlamına geliyor.

Google Haritalar iPhone uygulamasında hız göstergesi nasıl aktif hâle getiriliyor?

Hız göstergesi kullanıcının bulunduğu bölgeye göre kilometre veya mil birimlerini kullanacak. Ayarlar > Navigasyon > Sürüş Seçenekleri adımlarını takip ederek hız göstergesini aktif hâle getirmek de mümkün. Hız sınırı özelliği hız göstergesinin rengini değiştirerek kullanıcıları yol için belirlenen limitler dahilinde sürüş konusunda yönlendirecek.

Google, Haritalar uygulamasındaki hız göstergesinin “sadece bilgilendirme amaçlı” bir özellik olduğunun ve gerçek sürüş hızının doğrulanması için otomobilin hız göstergesine bakılması gerektiğini vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER