Teknoloji

Google Haritalar kullanıcıları artık harita üzerinde daha çok detay görecek

google haritalar

Google Haritalar kullanıcıları, yapılan tasarım değişikliği sayesinde çevredeki doğal özellikleri birbirlerinden daha rahat şekilde ayırt edebilecek. Yeni tasarımla bir alanın dağlık buz tabakası mı, çöl mü, plaj mı veya gür bir orman mı olduğu daha rahat şekilde anlaşılabilecek.

Google’dan verilen bilgiye göre, yenilenen haritalar servisin desteklediği 220 ülke veya bölgede kullanılabilecek. Değişikliğin en büyük metropollerden küçük kırsal bölgelere kadar uzandığını belirten şirket, sokak haritalarının da bazı şehirler için daha detaylı hâle geldiğini belirtti.

Google, yenilenen haritalar için temel olarak uydu görüntülerinin kullanıldığını ve yeni bir renklendirme temelli algoritmik teknikten yararlanıldığını belirtti. Ortaya çıkan nihai sonuca bakıldığında yeni tasarımın doğal özellikler arasındaki farkları çok daha iyi biçimde yansıttığı görülüyor.

Google’ın yaptığı değişiklikler sadece doğal özelliklerle sınırlı değil. Şirket, yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı şehirlerde sokak haritalarını da daha detaylı hâle getiriyor. Daha önce haritalar sadece sokak ve caddelerin kendisini gösterirken; New York, San Francisco ve Londra gibi şehirlerde yakında ana yol, kaldırım, yaya geçidi gibi unsurları da harita üzerinde görmek mümkün olacak. Google’dan yapılan açıklamada yeni tasarımda tüm yolların şekil ve genişliklerinin ölçeklendirildiği ifade edildi.

Google Haritalar kullanıcıları yeni tasarımla buluşmaya başladı

Google, navigasyon yazılımını daha detaylı ve doğru hâle getirmek için mesai harcayan tek şirket değil. Apple da geçtiğimiz yıl Harita uygulamasının tasarımında değişikliğe gitmiş ve pek çok kasaba ile şehirde gösterdiği detay oranını artırmıştı.

Google Haritalar kullanıcıları doğal özelliklerin detaylı haritalarını bu haftadan itibaren görebilecek. Ancak bunun için kullanıcıların haritanın varsayılan görünümünde uzaklaştırma yapması gerekecek. New York, San Francisco ve Londra için hazırlanan geliştirilmiş sokak haritaları ise önümüzdeki aylarda yayınlanacak. Bu listeye başka şehirler de eklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER