Teknoloji

Google Haritalar Android uygulamasının yeni tasarımı kullanıcılarla buluşuyor

google haritalar

Google Haritalar Android uygulaması için 2024’ün başından bu yana yeni bir tasarım üstünde çalışıyor. Bu yeni tasarımda tam ekran kullanıcı arayüzünden sayfa tabanlı düzenlere geçiş yapılıyor. Google bu yeni görünümü sonunda daha fazla kullanıcıya açıyor.

Köşeleri daha yuvarlatılmış olan bu sayfalar, haritayı daha fazla yerde göstererek arka plan katmanını vurguluyor. Uygulamada dolaşırken bağlamın korunmasına yardımcı olmanın yanı sıra, bu yeni tasarımla Google Haritalar daha sade görünüyor.

Kullanıcılar yer listelerinin olduğu sayfaları sağ üste eklenen “x” butonuna dokunarak ya da sol ve sağ kenardan geriye doğru kaydırarak kapatabiliyor. Yeni tasarımda artık sadece haritayı görmek için arama çubuğunu yukarı kaydırmaya gerek kalmayacak.

  • google haritalar android
  • google haritalar android
  • google haritalar android

Diğer büyük değişiklik ise yol tarifi gösterilen sayfada yapıldı. Ulaşım yöntemleri değiştiricisi ve son konumların listesiyle varış noktasını girmek için kullanılan arayüz hâlâ tam sayfa.

Ancak bir kez girildiğinde ekranın üst kısmında yalnızca başlangıç/bitiş konumu gösteriliyor. Daha iyi ulaşılabilirlik için yöntemleri değiştirme aracı ekranın alt kısmına taşındı. Bu kullanıcı arayüzünde de sayfalı tasarımdan yararlanılacak.

Google Haritalar Android uygulamasının yeni tasarımı için testler şubatta başlamıştı

Google yeni tasarımın testlerine şubat ayında başlamış ancak birkaç hafta sonra çalışmalarını durdurmuştu. Bazı ince ayarların ardından mayıs ayında testlerde ikinci tura geçilmişti. Birkaç gün önce yeni tasarımın Android kullanıcılarına dağıtımı başlarken, bu tasarım henüz iOS’te görülmüş değil.

İLGİLİ HABERLER