Google yazılımcıların Glass için uygulama ve servisler geliştirmelerini sağlayan Mirror API adlı yazılım geliştirme arayüzüne ait dokümantasyonu yayınladı. Java ve Python için hızlı başlangıç kılavuzlarından yazılımcı rehberlerine ve pratik uygulamalara, başlangıç seviyesinde projelerden kütüphanelere kadar her türlü unsuru içeren bu dokümantasyon Google Glass için yayınlanan teknik özellikler listesiyle aynı zamanda geldi. Bu arada ilk Glass ürünleri de üretim hattına girmeye başladı.
Google, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen SXSW etkinliğinde dijital gözlüğüyle ilgili önemli bilgiler vermişti. Ancak yayınlanan dokümantasyon sayesinde çok daha detaylı bir resim elde etmek mümkün oluyor. Servisler, Glass zaman akışına yazma izninin OAuth 2.0 ile verilmesiyle birlikte yükleniyor, daha sonra uygulamalar yazı, görüntü veya diğer içerikleri JSON nesneleri ve HTTP isteklerini kullanarak cihaza gönderiyor. Genele bakacak olursak, Glass’ın web tabanlı uygulama mantığında çalıştığını söyleyebiliriz.
Google’ın servis şartnamesi yazılımcıların istemci yazılımlarını Google tarafından barındırılan Google Mirror API istemci dağıtım kanalı üzerinden dağıtmalarını, Google tarafından yazılı onay verilmediği takdirde, engelliyor. Google’ın açık bir platform olduğunun altını her zaman çizdiği Android’e özel uygulamaların dağıtımı için belirlediği yaklaşımın aksine bu şekilde bir yaklaşım görmek doğrusu oldukça ilginç görünüyor.
Ayrıca servis şartnamesi Glass uygulamalarında reklamları ve Glass için ücretleri yasaklıyor. Son kullanıcılardan API istemcisine erişim veya bunu indirmek için herhangi bir ücret yansıtılamayacağı veya para istenemeyeceği de belirtiliyor. Servis şartnamelerinin değiştiği görülmemiş bir şey değil, ancak görünüşe göre en azından mevcut beta süreci boyunca tüm Glass donanımlarını kullanmak ücretsiz olacak.
İlgili >> Google Geliştiriciler